Witam, mam pytanie:
Znam na mazurach niedaleko mojego domu miejsce gdzie jak w lato o 6 wychodziłem spotykałem sarny. Mam zamiar teraz w ferie w tym miejscu zrobić sobie jakie ukrycie i posidzieć w nim w nadzieji że zrobie jakie zdjęcie sarny. O której najlepiej wejć w te miejsce i do której sedzieć w ukryciu????
Znam na mazurach niedaleko mojego domu miejsce gdzie jak w lato o 6 wychodziłem spotykałem sarny. Mam zamiar teraz w ferie w tym miejscu zrobić sobie jakie ukrycie i posidzieć w nim w nadzieji że zrobie jakie zdjęcie sarny. O której najlepiej wejć w te miejsce i do której sedzieć w ukryciu????
zaraz to może po koleji - jak rozumiem z twojego postu - że te sarny wychodziły gdzies na jaki skraj lasu albo pola aby co poskubać. Jesli tak to teraz możesz sobie darować czatowanie na nie. Jeli chcesz popodgl?dać to lepiej ić do miejscowego leniczego i poprosic by powiedział gdzie jest panik - wtedy zobaczysz nie tylko sarny.
Co do samej sarny - latem chętniej żeruje o wicie niż o zmroku w zimie skubie praktycznie przez cały dzień jesli temp. spada poniżej 10-15 stopni to zalega nawet na dwa dni (wydatek energetyczny) to tyle. powodzenia.
grzegorzb, : dzięki
Mam więc jeszcze jedno do ciebie pytanie: Czy jak położę włanie na skraju lasu trochę jakigo siana to czy jest możliwe jest żeby tam podeszły sarny?
Ps. Mówi?c "zobaczysz nie tylko sarny" to co miałe na myli?
Mam więc jeszcze jedno do ciebie pytanie: Czy jak położę włanie na skraju lasu trochę jakigo siana to czy jest możliwe jest żeby tam podeszły sarny?
.....żeby zwierzęta podchodziły do pokarmu, musz? by do niego i do miejsca wykładania przyzwyczajone....jednorazowe wyłożenie nic raczej nie da......
.........''zobaczysz nie tylko sarny''.........mozesz zobaczyć przy paniku także inne zwierzęta które przychodza do niego się pożywiać tzn jelenie, dziki.........
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum