FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Niedźwiedzie z chorzowskiego ZOO
Autor Wiadomość
nerusia 

Wysłany: 2005-05-26, 17:48   Niedźwiedzie z chorzowskiego ZOO

Na pewno słyszelicie o wypadku,który zdarzył się w Chorzowie.
Wypowiedzcie sie prosze na ten temat.Konkretnie chodzi mi o to czy ta baba (durna) iała jakies szanse,czy sprawy mogły sie potoczyc inaczej?
Czytałam ,ze s? to misie z rosyjskich cyrków,więc powinny być przyzwyczajone do bliskiego kontaktu z ludĽmi.Poza tym martwie się,czy komu nie przyjdzie do głowy,ze trzeba je teraz np.odstrzelić.Czy ich zachowanie może się w jakikolwiek sposób zmienić po tym zajciu?
Biedne misie.

Kiedrzu 
Kryptozoolog

Wysłany: 2005-05-27, 14:58   

Mnie zdenerwowało to, iż w telewizji pokazywane niby niedĽwiedzie brunatne, były niedĽwiedziami himalajskimi.......

nerusia 

Wysłany: 2005-05-27, 15:23   

Też to zauważyłam,chodziło jednak o brunatne zdecydowanie.
Biedne misie!

Olga 
Pani Oceanograf

Wysłany: 2005-05-27, 20:11   

najgorsze jest to ze przewaznie ludzie uważaj? ze to wina zwierzaka... np. jak jakis dzieciak wlazł przez płot na podwórko obcego człowieka i pilnuj?cy swojego terytorium pies go zaatakował to od razu ze piesek jest wciekły i ze trzeba go upić... :evil: ale nikt nie pomyli ze to dzieciak sam go sprowokował... i ze dziecko powinno byc pod opieka dorosłych bo jest tylko dzieckiem i nie zawsze potrafi dobrze ocenic sytucje.... moze troszke odbieglam od tematu :P

nerusia 

Wysłany: 2005-05-27, 20:59   

Otóż to.Czasem mylę,że ludzie nie zasłużyli na to,aby obcować ze zwierzętami.Zwierzęta powinny się na nas obrazić kategorycznie.Dopóki nie nauczymy się szanować ich,ich zwyczajów i terytoriów.
Mam rację???

Olga 
Pani Oceanograf

Wysłany: 2005-05-27, 21:04   

dokładnie... masz racje... szkoda tylko ze na tym cierpi? zwierzęta... :evil:

morgenstern 

Wysłany: 2005-06-06, 08:04   

A najsmutniejsze jest to, że do czasu wyjanienia sprawy niedĽwiedzie s? zamknięte w klatkach i nie wychodz? na wybieg... czy to naprawdę jest konieczne? Nieszczęsna kobieta prawdopodobnie sama im wpadła pod łapy, ale to one teraz cierpi?.

grzegorzb 

Wysłany: 2005-06-06, 13:40   

morgenstern napisał/a:
A najsmutniejsze jest to, że do czasu wyjanienia sprawy niedĽwiedzie s? zamknięte w klatkach i nie wychodz? na wybieg... czy to naprawdę jest konieczne? Nieszczęsna kobieta prawdopodobnie sama im wpadła pod łapy, ale to one teraz cierpi?.

Coż kobietę nalezy zglosić do nagród darwina - a misie - lekarz wie co robi tez bym je potrzymal na obserwcji zeby zobaczyć czy jaki glupich nawyków od baby nie nabyly albo nie przytruly sie jej mięsem :mrgreen:

Olga 
Pani Oceanograf

Wysłany: 2005-06-06, 20:00   

ale ludzie to dziwne stworzenia... najpierw niedĽwiadkom wpadła darmowa przek?ska a oni sie dziwi? dlaczego misie j? napoczeły... nienormalne byłoby gdyby wcale nie zwrócily uwagi na ta kobiete... :]

nerusia 

Wysłany: 2005-06-06, 22:14   

Tym bardziej,ze jedzonko misie maja ponoc tez wrzucane,oraz zabawki.
Sk?d miały misie niby wiedziec,ze tym razem to ani jedzonko,ani zabawki.
A to,ze teraz muz? biedne przechodzic kwarantanne i s? w klatkach,tez mnie wk*****!!!
A ta baba była raczej chyba chora psychicznie,zyjemy w ciężkich czasach,ludziom kompletnie odwala,jak sa nieprzystosowani.Dlatego w sumie żal mi jej.Taka mierc.....

Pozdrawiam wszystkich

Hunt 
moderator
Sławomir Rykiel

Wysłany: 2005-06-21, 16:51   

Misie s? "wolne" niewykazywały zadnej agresji do opikunow jak i do siebie i dzi zostały wypuszczone na wybieg, w celu zwiekszenia bezpieczeństwa założyli dodatkowe ogrodzenie...

Olga 
Pani Oceanograf

Wysłany: 2005-06-21, 18:52   

i bardzo dobrze :) w końcu misie nie będ? się męczyć w ciasnych klatkach.. :]

Odpowiedz do tematu