No chyba nie ukrywamy. Po pierwsze to nie zagadki a po drugie to i tak wszyscy, którzy się wypowadali powyżej w sprawie poprzednich kup widz? odpowiedĽ Corvusa. Na razie zatem nie odkrywam, ale uważam, że chyba powinno się odkryć.
_________________ FACTA NON PRAESUMUNTUR, SED PROBANTUR
Faktów się nie domniemywa, lecz je udowadnia
Corvus ma pewnie rację twierdz?c, że to zaskrońce. Przemawia za tym bliskoć zbiornika wodnego. Zastanawia mnie to, co leży na murku. O ile mnie wzrok nie myli, to znajduj? się tam jakie odchody i koć (powyżej i na lewo od tego wężowatego kształtu a może szcz?tków węża?).
Tak, to jest puste już gniazdo zaskrońca. W tle, na murku (ten "wężykowaty kształt") leż? martwy młody i odchody z nasion jeżyn.
Na zdjęciu poniżej widać węża trochę lepiej i puste skorupki.
krowa nie ma takiej małego kopyta jak telefon Siemens C65 - wysokoc 107 mm a szerokoc 47mm więc krowa raczej odpada naprawdopodobniej ... zaraz skocze po ksi?żeczke z paroma ladami i napisze....
[ Dodano: 10-02-2005, 18:10 ]
1 - może krocz?ca sarna ?
2 - może zaj?c albo królik dziki - nie było więcej tych ladów
Kruczku popatrz że akurat to 45 mm jest odbite NA ZIEMI szerokoc 35mm też - to co wydaje się byc ladem o dł. 10 cm jest tylko naruszonym niegiem kiedy zwierze robiło krok - tak mi sie przynajmniej wydaje
2 - może zaj?c albo królik dziki - nie było więcej tych ladów
dzisiej w terenie widziełem slady biegn?cego zaj?ca odcinięte na niegu ,....też wygl?dał? zupełnie inaczej................... najpierw jest jedno wgniecenie po przednich nogach a przed nim dwa po ''skokach'' bo zaj?c biegn?c wyrzuca tylnie nogi przed przednie. nie pasuje ten lad do tylnich.......za mały , ...............i nie ma sladu po przednich nogach.
[ Dodano: Czw Lut 10, 2005 18:23 ]
Cytat:
Kruczku popatrz że akurat to 45 mm jest odbite NA ZIEMI szerokoc 35mm też - to co wydaje się byc ladem o dł. 10 cm jest tylko naruszonym niegiem kiedy zwierze robiło krok - tak mi sie przynajmniej wydaje
ale 35mm to jest szerokoć całego ladu, a nie jednej racicy...................a tu jest wyraĽnie szerszy..............
Jak to było w centrum Warszawy to mi tu krowa nie pasuje ... już prędzej jakis koń/ kucyk nie podkuty (???) - nie wiem czy nie bredzę. To odnonie fotki nr 1. A drugie ? mi też sarna chodzi po głowie, spora jest przerwa między jedn? "racic?" a drug? ale chyba nie możliwe żeby to były lady 4 łapek (typu wiewiórka), poł?czone parami przednia z tyln? ?
Proszę traktować to jako brainstorming, czyli nie miejemy się nawet z najdziwniejszych pomysłów ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum