FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
kuna domowa
Autor Wiadomość
Jurek7 

Wysłany: 2008-03-11, 18:07   

Repet napisał/a:
zostawiłem przy wejściu na poddasze kilka czipsów i zakrętkę od słoika pełną wody. Rano nie było ani czipsów ani wody ani nawet zakrętki.

Bo kuny tylko markowe trunki pija! :haha:

Popsikaj czyms silnie pachnacym. Ale niestety bedziesz musial zamykac okno, czy ktoredy tam kuna wchodzi.

PS - Uwazaj, zeby nie zammknac kuny w srodku, bo chowa sie i siedzi "w zaparte".

Masiet 

Wysłany: 2008-03-19, 19:40   

Odnośnie tej pulapki to u mnie sprawdzała się normalna skrzynka na jabłka ale do czasu... Kiedyś takka właśnie kuna zrobila spustoszenie wsrod mojego dziadkka kurczat... Zdenerwowal sie i sporzadzil pulapke oo skomplikowanej budowie:D Jak ją jeszcze ma to zrobie zdjecie i umieszcze tutaj, a jesli nie too trudno... W kazdym razie sprawdzila sie ;)

posnanss 

Wysłany: 2008-04-21, 14:29   

Jeżeli kolega poszukuje jeszcze sposobu przepędzenia kuny ze strychu to najprostsza i najmniej inwazyjna dla zwierzęcia jest pozostawienie włączonego światła na strychu na noc. kuny unikają takich miejsc. Jednak z doświadczenia wiem, że brak kuny w gospodarstwie to często strata. U mnie po tym jak od dokładnie roku nie ma rodziny kun, pojawiły sie w ilości hurtowej myszy domowe i polne. co tydzień wyłapuje ich kilka. Szkoda, bo w nocy człowiek się budził i zastanawiał sie czy aby złodzieje mebli z domu nie wynoszą. A to tylko kuny bawiły sie na strychu.....

pozdrawiam

Michał

Odpowiedz do tematu