Odnośnie tej pulapki to u mnie sprawdzała się normalna skrzynka na jabłka ale do czasu... Kiedyś takka właśnie kuna zrobila spustoszenie wsrod mojego dziadkka kurczat... Zdenerwowal sie i sporzadzil pulapke oo skomplikowanej budowie:D Jak ją jeszcze ma to zrobie zdjecie i umieszcze tutaj, a jesli nie too trudno... W kazdym razie sprawdzila sie
_________________ A potrąciła Was kiedyś łania podczas polowania??
Jeżeli kolega poszukuje jeszcze sposobu przepędzenia kuny ze strychu to najprostsza i najmniej inwazyjna dla zwierzęcia jest pozostawienie włączonego światła na strychu na noc. kuny unikają takich miejsc. Jednak z doświadczenia wiem, że brak kuny w gospodarstwie to często strata. U mnie po tym jak od dokładnie roku nie ma rodziny kun, pojawiły sie w ilości hurtowej myszy domowe i polne. co tydzień wyłapuje ich kilka. Szkoda, bo w nocy człowiek się budził i zastanawiał sie czy aby złodzieje mebli z domu nie wynoszą. A to tylko kuny bawiły sie na strychu.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum