FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Konie
Autor Wiadomość
Kasika16 

Wysłany: 2005-06-19, 19:19   Konie

Od dzi doł?czam do tego forum. Widzę, że nikt nie prowadzi dyskusji o pięknych (jak dla mnie zwierzętach) koniach. Chciałabym na pocz?tek pisn?ć trochę o sobie. Nazywam się Kasia, pochodzę z malowniczej krainy jak? s? Mazury. Od 7 roku życia jeżdżę konno i nie zamierzam przestać :P . Pierwszy raz zetknęł?m się z konikami na Farmie Noego w Kiełpinach (tam mam dziadków). Teraz dosiadam we wsi Szymany ok. 10 km od Szczytna. Nie chwal?c się oczywicie :P jeżdżę(jak mówi? instruktorzy) bardzo dobrze, skaczę też przez przeszkody. Chciałabym wymienić się pogl?dami na temat tego zamiłowania z innymi miłonikami koni. Czekam na odpowiedzi.

Olga 
Pani Oceanograf

Wysłany: 2005-06-19, 19:32   

ja tam wole foczki od koni... :D :D :D

Mirek 

Wysłany: 2005-06-19, 19:45   

Kasika16 napisał/a:
Od dzi doł?czam do tego forum.

Witam serdecznie nowego użytkownika. Ja na koniach sie nie znam, ale lubię na nie popatrzeć. Tak się składa, że mam możliwoć regularnego ogl?dania rasowych koni w stadninie w Janowie Podlaskim. Ostatnio zrobiłem kilka fotek pas?cym się arabom...

IMG_8760.JPG
Plik ściągnięto 18 raz(y) 51.4 KB

IMG_8768.JPG
Plik ściągnięto 22 raz(y) 38.16 KB

IMG_8769.JPG
Plik ściągnięto 17 raz(y) 35.76 KB

IMG_8770.JPG
Plik ściągnięto 18 raz(y) 46.64 KB

IMG_8772.JPG
Plik ściągnięto 16 raz(y) 74.38 KB

Kasika16 

Wysłany: 2005-06-19, 19:59   Fajne zdjęcia

Dziękuję za zdjęcia! :grin: słyszałam włanie o tej stadninie. Szkoda, że jest daleko ode mnie :( ale może kiedy... Ja ujeżdżam angloaraby, więc nie wiem czym się różni jakoć jazdy. Ale słyszałam, że rasowe s? lepsze :P dzięki jeszcze raz.

Kamikazi 
moderator

Wysłany: 2005-06-19, 20:00   

Witaj na Forum Kasika16!

Jak? wyj?tkow? miłoniczk? koni to nie jestem natomiast uczylam się przez pewien czas jeĽdzić konno i sprawiało mi to duż? przyjemnoć. Mam bliznę na łokciu po przejażdżce na oklep na hucule ;) Niestety już od dwóch lat nie miałam okazji siedzieć w siodle i na pewno wyszłam już z wprawy.

.

[Galeria rysunków] [Galeria zdjęć] [Niecodziennik] [Ptasi Azyl]
Ostatnio zmieniony przez Kamikazi 2005-06-19, 20:41, w całości zmieniany 1 raz  

Kasika16 

Wysłany: 2005-06-19, 20:13   

No ja też jeĽdziłam na oklep i muszę przyznać, że o dziwo jeszcze nigdy nie spadłam z konia :) . Oczywicie cieszę się z tego ogromnie.Dziekuję za post.

Judy 

Wysłany: 2005-06-19, 20:59   

To chyba masz naprawdę talent - ja w zasadzie nie jeżdżę, a spać udało mi sie już 2 razy. :D Chociaż może to włanie dlatego, że nie jeżdżę... :P

Kejbii 
moderator

Wysłany: 2005-06-19, 21:46   

Ja nie jeżdzę i nie zamierzam :D Konie lubię raczej z daleka, ale chętnym głaskać ich aksamitny pysk :wink:

No rzeczywicie o koniach tu jeszcze nie było - w przeciwieństwie do lisów, kotów, norki amerykańskiej, psów... niech no tylko kessy zakończy swój aktualny projekt to na pewno tu wdepnie :mrgreen:

To teraz już się ostał chyba tylko tres sympa biały szczurek na osobny w?tek :lol:

maciek 

Wysłany: 2005-06-20, 06:25   

Hej - Ja natomiast bardzo lubię jeĽdzić konno - co prawda nie mam własnych ale wuj ma kilka koni małopolskich, a że jest to blisko to często jeĽdzimy.

Pozdrowienia dla Szczytna...

for 
moderator
Zgórmysyn

Wysłany: 2005-06-20, 07:46   

Kasika16 napisał/a:
że rasowe s? lepsze

rasowe...moja droga angloaraby malopolskie i wielkopolskie to doskonałe koniki pod kazdym wzgledem. i sa to konie szlachetnej półkrwi, które ł?cz? w sobie najlepsze cechy arabów i anglików.
Mirek napisał/a:
Tak się składa, że mam możliwoć regularnego ogl?dania rasowych koni w stadninie w Janowie Podlaskim. Ostatnio zrobiłem kilka fotek pas?cym się arabom...

Mirek zaje...fajne fotki. Moja zona bocianowa pisala prace mgr w janowie i juz sciaga sobie twoje zdjecia...masz moze w lepszej rozdzielczosci niz na forum?

Kasika polecam na przejazdzki stajnie w Bieszczadzkim PN w Tarnawie Wyżnej - s? tam hucułki i angloaraby małopolskie - ceny za jazdy sa umiarkowane - mozna jedzic nawet na poloninach...a w przerwie polazic po gorach....hehe ja z moja zona wyjechalem na Halicz (ale jak byla pracownikiem BdPN).
pozdrowienia

Alcedo 
Maskotka Forum ;]

Wysłany: 2005-06-20, 17:56   

Ja u babci mam stycznoć z tymi pięknimi ssakami :]
Kiedy jeĽdziłem (jak miałem pare lat :P )... na koniu huculskim siedziałem kilka lat temu w Bieszczadach :] ... a ostatnio (jakies 2 lata temu) powoziłem wozem z sianem, wujkiem i kuzynem :mrgreen: :8):

PS - Nowa koleżanka widze ze Szczytna jest :] , co czuje ze poznacie sie z Karolin? :]

bezmiechowa074.jpg
Plik ściągnięto 21 raz(y) 36.62 KB

Przyznane tytuły: Tańczący z Zimorodkami oraz Al-Szybki Bill

xhardcorex 
Jerzy Jeż

Wysłany: 2005-06-20, 18:22   Re: Konie

Kasika16 napisał/a:
Od dzi doł?czam do tego forum. Widzę, że nikt nie prowadzi dyskusji o pięknych (jak dla mnie zwierzętach) koniach.
Bo tu sami fan-atycy dzikiego zwierza :]

Kasika16 

Wysłany: 2005-06-20, 20:52   

Alcedo napisał:Nowa koleżanka widze ze Szczytna jest , co czuje ze poznacie sie z Karolin? .
Z Karolin? znamy się od przedszkola, a poza tym mieszkamy w jednym bloku i sie przyjaĽnimy :grin: . To włanie od Niej wiem o tym forum. Włanie dzisiaj byłam w mini stadnince kucyków, pobawić się :P z licznym, czarnym Ľrebaczkiem "Lotk?". Jest uroczy! Dzięki również za propozycje stadnin! Ja na razie jestem zadowola ze stadniny w Szymanach. Tam s? same angloaraby :wink:

Hubert 
moderator
Szef

Wysłany: 2005-06-20, 22:24   

Ja w zeszłym roku jeĽdziłem sobie w Beskidzie Niskim na hucułach w stadninie w Gładyszowie, nawet klawe, ale jako mnie to nie zachwyciło. Co do ogladania koni, to mój dziadek mieszkał kilka kilometrów obok stadniny w Białce.

Kruk odrzecze: Nigdy więcej!!

Strona przyrodnicza "Dziewięćsił"
browsehappy.pl

Mirek 

Wysłany: 2005-06-21, 05:56   

forestman napisał/a:
Mirek zaje...fajne fotki. Moja zona bocianowa pisala prace mgr w janowie i juz sciaga sobie twoje zdjecia...masz moze w lepszej rozdzielczosci niz na forum?

Jasne, że mam. Zaraz Ci polę!

Odpowiedz do tematu