No cóż..ja mam do czynienia na codzień z bardziej przeciętnymi końmi. Jednak dla mnie i tak s? wpsaniałe Co do arabów..nie moge zaprzeczyć, że ruszaj? się cudnie. Choć w moim sercu kryje się sympatnia dla hucułków (głównie z Nielepic) i koników polskich (pozdrawiam cię Okrzemek!).
[ Dodano: 2005-09-08, 15:32 ]
Oj, widzę ż etemat koński zamarł...szkoda. Ale nic, nie poddam się, będę prowadziła monolog...
Jednak dzi tylko fotka...
Nie zamarł, ino wszyscy koniarze pewnie w siodle siedz?.
Eh, piękna rzecz te konie. A czy to prawda że konie lubi? cukier? I czy aby im to nie szkodzi?
_________________ _______________________________________
Ku pamięci Winera
Mój Benuś nie przepada za chlebem, za to kocha marchew... Chociaż ostatnio nawet na chleb się rzuca...biedak nie dostaje owsa, bo ma naderwane ścięgno w łapie, no i nie może z boksu wyłazić, w związku z tym nie może dużo jeść, bo by po boksie galopował... No i tak od 2 miesięcy...ech... biedactwo...
Witam serdecznie wszystkich milosnikow koni. Ja jezdze konno od 7 lat a wlasciwie jezdzilam, gdyz w sobote sie pozegnalam ze stajnia w ktorej przebywalam 2 lata,a do ktorej sie przenioslam wraz ze sprzedanymi konmi. Jestem bardziej pasjonatka koni niz jezdziectwa. Rzeczywiscie to piekne zwierzeta i wyjatkowo inteligentne. Zal mi tych wszystkich koni ktore trafiaja pod opieke osob ktore totalnie sie na tym nie znaja. Tak wlasnie bylo ze mna. Przenioslam sie do faceta, ktory nie znam sie kompletnie na niczym i najgorsze to, ze gdy mu doradzalam urzadzal mi straszne awantury, Tak sie to skonczylo ze stamtad odeszlam. Przykre bo moje podopieczne zostaly bez fachowej opieki i pewnie okropnie zbiednieja, ale naprawde z takimi ludzmi nie da sie wspolpracowac. W ogole nie moge zrozumiec po co ludziom zwierzeta skoro nie wiedza jak sie nimi zajac. Powinno sie takim odbierac te zwierzeta. Teraz to jeszcze nie wiem gdzie bede jezdzic. Moze w Zbroslawicach. Studiuje biologie i zwierzeta to cale moje zycie. Jezeli ktos ma jakies info ze ktos potrzebuje pomocy w opiece nad zwierzetami to bardzo prosze to napisac. Jestem z Zabrza w woj. slaskim wiec okolice bylyby mile widziane. Pozdrawiam
No ja też mimo swoich zainteresowań małym zwierzem (owady), konie uwielbiam. Jestem hodowcą o specjalizacji hodowla i użytkowanie koni z wykształcenia i choć ostatnio dawno w siodle nie siedziałam (zdrówko.... ) to zawsze z wielkim rozrzewnieniem wspominam wyjazdy w teren.
Las, łąki, mijana leśna zwierzyna, ptaki, szum wiatru w uszach i zapach końskiej grzywy, kiedy się w nią wtulasz cwałując...ech!
Kiedyś mój dziadek hodował konie, które potrzebne mu były do pracy na gospodarce.
naszczęście obecnie zastąpiły je konie mechaniczne. Co prawda wolę dzikie zwierzeta, ale takie koniki też potrafią wzbudzić w człowieku zachwyt. Niedawno widziałem klacz ze źrebakiem w pewnym gospodarstwie, a oto i one...
Czapki z głów osobie która założyła ten temat Osoby które mnie znają mogą powiedzieć że gdy zobacze konia na swej drodze to nic innego dla mnie nie istnieje Kocham te zwierzęta od dziecka .. ! I już tak zostanie ! Jeśli będę miała ciekawe fotki z Odrzechowej (Stadnina Koni Huculskich) lub z Rudawki Rymanowskiej to je tu zapodam ;] Pozdrawiam miłośników koni i nie tylko ;*
Negatywny wpływ ruchu konnego na nieutwardzoną ziemię jest faktem. Nie bez powodu wprowadzono odpowiednie zakazy i nakazy. Nie chodzi o pojedynczego konia, który pojawi się od czasu do czasu. Kilkoma rowerami nie "poruszy się" ziemi tak, jak jednym koniem, dlatego w lesie (poza obszarami wyłączonymi) piechotą i z rowerem można wleźć wszędzie.
kasik, skoro nie spadłaś z konia, to Cie instruktorka okłamała- Ty nie potrafisz jeździć! Stare jeździeckie powiedzenie mówi (i coś w tym jest), że jak się nie spadnie, to się nie nauczy jeździć (taki odpowiednik góralsko-narciarskiego "jak sie nie przewrócisz, to sie nie nauczysz").
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum