Wszystko o jeżach jest na naszym forum. Zarówno cechy jak i przybliżone areały. Wystarczy poszukać.
to se poszukałem
Cytat:
Na Mazowszu nie powinno byc problemu, bo jest tam najpewniej tylko jeż wschodni Erinaceus concolor, ktorego zasieg obejmuje niemal cala Polske. Jeż zachodni E. europaeus jest tylko na Slasku, bodaj Ziemi Lubuskiej i Pomorzu Szczecinskim, bo tam przebiega jego wschodnia granica zasiegu.
a że ja jestem dalej na wschód niż Mazowsze to chyba nie ma wątpliwości Jakby co to mam zdjątko jeżyka w galerii więc chętni moga go oznaczyć
Mnie bardziej interesuje ten wilk Można prosić o dwa słowa odnośnie tej obserwacji
Oczywiście.W rezerwacie Białe ługi w wakacje pojawiało się stado 3 wilków,dowiedziałem sie o tym od pracowników leśnych.A podczas inwen.spotkałem raz ten gatunek i to tyle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum