Byłem dzi przy Stajni Chojnów (trasa Piaseczno - Góra Kalwaria), gdzie hoduj? między innymi rzadka odmianę bydła - nawiasem mówi?c wiecie co to za rasa ? Razem z tymi włochatymi zwierz?tkami chodził zał?czony na fotkach zwierz - potem wyszedł na nieogrodzon? ł?kę i pasł się dalej. Najpierw podejrzewałem, że to jaki azjatycki egzot, ale teraz stawiam na młodziutkiego daniela.
Natomiast na pierwszym miejscu jest Lucyfer we własnej osobie!
Co w tym jest - specjalnie nie rozjaniałem fotki zeby nie osłabiać efektu grozy . Nazwałem zdjęcie na czeć "Psa Baskerville'ów" Conan Doyle'a (nawiasem mówi?c niezła ksi?żka dziej?ca się na bagnach).
Hmmm dziwne te krówska przypominaj? rase angus, ale ta rasa jest bezrożna. zdecydowanie jest to rasa mięsna, ale z takimi rogami to musi mieć króka ciężkie porody - pewnie dlatego jest taka rzadka. Cóż dowiem się na uczelni co to za krówsko, może profesor od hodowli bydla cos będzie wiedział:)
coż rolnikiem nie jestem tylko biologiem, ale z tego so wiem cielaki które beda miały w przyszłoci takie ustawienie rogów maj? doć szerokie głowy, zapewne asystowałęs przy cieleniu sie pospolitej mućki (rasa hf zapewne, bo takiej jest teraz mnustwo) a one maja dos niewielkie rogi, a głowa cielaczka jest w?ska. Zreszt? te czarne krówska s? ras? mięsn? a to dziwne jak na taki typ rasy że maj? tak wielkie rogi. Cóż ale tzreba ustalić co to za rasa bydła:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum