Nie moge się nadziwic jak poszczególne rasy kotów się różnią między sobą. Nasza kotka którą mieliśmy 15 lat nigdy nie leżała brzuchem do góry i nie dawała się tam dotknąć, a ta kocica córki to po prostu uwielbia i wystawia swoje brzuszysko nawet do ludzi których widzi pierwszy raz w życiu. I aportuje swoje zabawki jak pies. Nasz kociak juz mało chechłaty
Nie no Hubecie nie będzie jak Garfild bo to "ona" (córka zresztą uwielbia Garfilda i ma masę komiksów). Powiedziano nam że samice są skore do zabawy i ciekawskie, a samce szybko leniwieją i są przytulankami do 10 kg żywej wagi. Wybraliśmy, no i mamy cośmy chcieli - ciekawską i psotną zaczepnicę aż do bólu... Gdy np. chcę porobić brzuszki na karimacie musze ją wypraszać z pokoju bo cały czas na mnie skacze i paca łapą...
Od 12 września polączyły się dwie życiowe ścieżki - moja i Czesława . Czesław to czarny szczurek odmiany Dumbo - uszka zaokrąglone i niżej osadzone. Nie spodziewałam się, że takie zwierzątko może przysporzyć aż tyle radości. Wylizuje ręce niczym pies, zastępuje manicurzystkę - usuwa wszytkie zadziory. Wczoraj odbył drugą w swoim życiu podróż, w pociągu nie mógł usiedzieć na miejscu. Eksplorację przedziału skończył na moim plecaku, w którym to już lekko zmęczony, zasnął. Teraz śpi na moim ramieniu.
Czekam aż osiągnie swoje ostateczne rozmiary, w przeciągu 1,5 miesiąca przytył prawie 100 g (początkowo ważył 170g). Szczurek może ważyć do 500 g. Już teraz przechodnie zwracają na niego a szczególnie na jego wielkość uwagę, choć zdarzyła się już pomyłka z chomikiem a nawet z kilkoma . Mało kto reaguje obojętnością na jego widok, na szczęście jak do tej pory nikt jeszcze nie wpadł w histerię
Kiedy przyniosłam go ze sklepu do domu był bardzo wystraszony i nie chciał wyjść ze swojego domku, jednakże gdy pewnego poranka obudziłam się i mój wzrok powędrował na klatkę, zobaczyłam Czesława stojącego na dwóch tylnych łapkach z wciśniętym między prętami noskiem, nie spuszczał ze mnie wzroku
Postaram się w najbliższym czasie wrzucić tu jakąś fotkę.
_________________ "Jeśli odnajdziesz 150-letni dąb, otul mgłą na jeszcze tyle lat, a drogowskazy odwróć na ślepe ścieżki i głoś, że ptak drapieżny stanął na czatach" Borys Rusko
Asia pochwaliła się szczurkiem, to ja chciałem pochwalić się myszką. I tu zadanie dla dociekliwych. Gdzie na zdjęciu jest myszka? Myszka jest mała, więc na zdjęciu zmieściły się jeszcze 2 kiciuki (matka i syn). To zwierzątka użytkowe, utrzymywane dla ochrony domostw przed gryzoniami, a także dla ciepłych futerek i mięsa (to ostatnie: Francja, Chiny, Wietnam, Korea).
Na 2 zdjęciu, mój pies Ciapuś - ze starej, miejscowej rasy tzw. psów - dzikarzy, używanych dawniej do polowań na dziki. Byłem z nim w lesie. Razem obwąchaliśmy tropy dzika. Był bardzo poruszony - ma zew.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum