FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: krotom
2008-10-16, 13:35
Jakie zwierzaki mieliście/macie w domu
Autor Wiadomość
alette 

Wysłany: 2008-10-03, 19:40   

Mam nadzieję, że nie podpadnę jeśli dam jeszcze jedno ;)

liseczek.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 94.32 KB

— Mark Twain

Joanna 
moderator

Wysłany: 2008-10-29, 15:12   

Nie moge się nadziwic jak poszczególne rasy kotów się różnią między sobą. Nasza kotka którą mieliśmy 15 lat nigdy nie leżała brzuchem do góry i nie dawała się tam dotknąć, a ta kocica córki to po prostu uwielbia i wystawia swoje brzuszysko nawet do ludzi których widzi pierwszy raz w życiu. I aportuje swoje zabawki jak pies. Nasz kociak juz mało chechłaty ;)

for 
moderator
Zgórmysyn

Wysłany: 2008-10-29, 15:24   

ale śliczności :)

Hubert 
moderator
Szef

Wysłany: 2008-10-29, 23:32   

hehe, to się nazywa syndrom Garfielda ;-)

P.S. Nie utucz jej za bardzo ;-)

Kruk odrzecze: Nigdy więcej!!

Strona przyrodnicza "Dziewięćsił"
browsehappy.pl

Joanna 
moderator

Wysłany: 2008-10-30, 11:08   

Hubert napisał/a:
hehe, to się nazywa syndrom Garfielda

P.S. Nie utucz jej za bardzo
Nie no Hubecie nie będzie jak Garfild bo to "ona" :) (córka zresztą uwielbia Garfilda i ma masę komiksów). Powiedziano nam że samice są skore do zabawy i ciekawskie, a samce szybko leniwieją i są przytulankami do 10 kg żywej wagi. Wybraliśmy, no i mamy cośmy chcieli - ciekawską i psotną zaczepnicę aż do bólu... :roll: ;) Gdy np. chcę porobić brzuszki na karimacie musze ją wypraszać z pokoju bo cały czas na mnie skacze i paca łapą...

Wężosław 
moderator
Staszek B.

Wysłany: 2008-10-30, 17:15   

Cytat:
kocica córki to po prostu uwielbia

takie coś jest u kotów chyba dość częste, wiele kotów z którymi miałem do czynienia się tak zachowywało :)

Asia_nmc 
Joanna Nalewalska

Wysłany: 2008-11-02, 17:01   

Od 12 września polączyły się dwie życiowe ścieżki - moja i Czesława :cool: . Czesław to czarny szczurek odmiany Dumbo - uszka zaokrąglone i niżej osadzone. Nie spodziewałam się, że takie zwierzątko może przysporzyć aż tyle radości. Wylizuje ręce niczym pies, zastępuje manicurzystkę - usuwa wszytkie zadziory. Wczoraj odbył drugą w swoim życiu podróż, w pociągu nie mógł usiedzieć na miejscu. Eksplorację przedziału skończył na moim plecaku, w którym to już lekko zmęczony, zasnął. Teraz śpi na moim ramieniu.
Czekam aż osiągnie swoje ostateczne rozmiary, w przeciągu 1,5 miesiąca przytył prawie 100 g (początkowo ważył 170g). Szczurek może ważyć do 500 g. Już teraz przechodnie zwracają na niego a szczególnie na jego wielkość uwagę, choć zdarzyła się już pomyłka z chomikiem a nawet z kilkoma ;) . Mało kto reaguje obojętnością na jego widok, na szczęście jak do tej pory nikt jeszcze nie wpadł w histerię :)
Kiedy przyniosłam go ze sklepu do domu był bardzo wystraszony i nie chciał wyjść ze swojego domku, jednakże gdy pewnego poranka obudziłam się i mój wzrok powędrował na klatkę, zobaczyłam Czesława stojącego na dwóch tylnych łapkach z wciśniętym między prętami noskiem, nie spuszczał ze mnie wzroku :cool:
Postaram się w najbliższym czasie wrzucić tu jakąś fotkę.

JózefK 

Wysłany: 2008-11-17, 23:57   

Asia pochwaliła się szczurkiem, to ja chciałem pochwalić się myszką. I tu zadanie dla dociekliwych. Gdzie na zdjęciu jest myszka? Myszka jest mała, więc na zdjęciu zmieściły się jeszcze 2 kiciuki (matka i syn). To zwierzątka użytkowe, utrzymywane dla ochrony domostw przed gryzoniami, a także dla ciepłych futerek i mięsa (to ostatnie: Francja, Chiny, Wietnam, Korea).
Na 2 zdjęciu, mój pies Ciapuś - ze starej, miejscowej rasy tzw. psów - dzikarzy, używanych dawniej do polowań na dziki. Byłem z nim w lesie. Razem obwąchaliśmy tropy dzika. Był bardzo poruszony - ma zew.

IMG_6867.JPG
Plik ściągnięto 8 raz(y) 87.32 KB

IMG_6878.JPG
Plik ściągnięto 5 raz(y) 113.89 KB

alette 

Wysłany: Wczoraj 12:09   

;)

kiciula1.JPG
Plik ściągnięto 0 raz(y) 18.13 KB

— Mark Twain

Odpowiedz do tematu