FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: krotom
2008-10-16, 13:35
Jakie zwierzaki mieliście/macie w domu
Autor Wiadomość
Winer 
moderator

Wysłany: 2004-02-09, 10:02   

Szymon Beuch napisał/a:
> kurtka skorzana na krzesle Winera<

:shock: kolega harlejowiec, czy moze metal... :wink: :mrgreen:
- brawo Szymon, gratulacje za spostrzegawczoć. Reczywicie skóra jest na motor. W zeszłym sezonie jeĽdziłem Kawasaki GPZ 600 R ale sprzedałem i szukam co innego. A co się za tyczy "metalowania" - to kiedy się w to bawiłem. Teraz po tym zostało tylko kilka kaset i stare koszulki. A gołębiowi w życiu krzywdy bym nie zrobił. Raz zabiłem młodego kilkudniowego pisklaka - właciwie był na wykończeniu bo rodzice przestali go karmić, więc go dobiłem, żeby się nie męczył. Ale jakiego kaca moralnego po tym miałem to nawet nie opiszę, krótko mówi?c jak póĽniej miałem tak? sytuację, że rodzice nie karmili a nie było gdzie podłożyć to kończyło się to tak:

00.jpg
Plik ściągnięto 904 raz(y) 16.41 KB

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2004-02-09, 10:15   

Winer napisał/a:
[...]jak póĽniej miałem tak? sytuację, że rodzice nie karmili a nie było gdzie podłożyć to kończyło się to tak:

ja robiłem kulki z paszy dla kurcz?t i wkładałem je goł?bkowi do gardła. Troche na pocz?tku miałem z tym zachodu ale po 2-3 dniach goł?bki współpracowały ze mn? idealanie :D

P.S. Jak szybko swym Kawasaki jechałe-dogoniłby pikuj?cego sokoła wędrownego :?: :wink:
Czy miniaturka tego Kawasaki stoi przy monitorze???

stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
:cry: Winer'owi... Q pamięci :(

Corvus 
moderator
..ichtio-mod...

Wysłany: 2004-02-09, 12:03   

a ja jako małolat zaczynałem od standardowych zw. najpierw gupiki w słoju , pużniej ''prawdziwe'' akwarium20l :D . okres chodowli pjelęgnic pawiookich akwarium 75l, były myszy,chomiki,winki morskie, ropuchy, żaby,traszki, zwinki,limaki oj było tego troche. teraz mam akwarium 120l z rybami krajowymi, 50l z sumem, karaczany madagaskarskie i szczura :mrgreen: ... no i paj?ki w pajęczynach za szaf? :wink:

Winer 
moderator

Wysłany: 2004-02-09, 14:10   

krotom napisał/a:
[...]Jak szybko swym Kawasaki jechałe
- jechałem 215 km/h najszybciej i żeby było miesznie jechałem o wicie na CES (dla nie wtajemniczonych: stały odłów ptaków w celu obr?czkowania oczywicie).

Ja miałem 100 L akwarium, zawsze podobały mi się gurami, ale trzymałem raczej żyworodne rybki typu: mieczyk, molinezja. Traszki też miałem. Raz mama zamiatała za szafkami i mnie zawołała bardzo zbużona. Zamiatała w kuchni a ja byłem w swoim pokoju. Pokazuje palcem na kupkę mieci w której co się rusza - i pyta: co to jest?! Ja się przygl?dam, patrze - o, moja traszka, włanie mi gdzie zginęła dwa dni temu... :oops:

0-GPZ 2002 N-ca D.jpg
Plik ściągnięto 888 raz(y) 32.79 KB

Szybszy 

Wysłany: 2004-02-09, 15:06   

Traszki też niestety miałem na sumieniu, na szczęcie uciekły. Nawiasem mówi?c winniczki też mi kiedy uciekły - podniosły blaszan? pokrywę kosza i uciekły.... dobrze że mnie nie pobiły... :oops: :wink:

A z rybek miałem pewnie ze 30 gatunków. Podobały mi się pyszczaki i szczupieńczyki tylko cięgiem wyskakiwały z akwarium. Rozmnożyłem pielęgnice Mekka, gurami dwuplamiste i złote, glonojady syjamskie i jeszcze trochę drobiazgu. Akwarium to wietna sprawa - najfajnieszjy był teleskop, który zachowywał się jak dresiarz i gbur, aż w końcu wstaję rano... a tu kto mu oko podbił ;)

Tetrao 
moderator
zacietrzewiony

Wysłany: 2004-02-09, 16:13   

Cytat:

... i jeszcze w takich kolorkach pewnie? :wink: :mrgreen:

Winer 
moderator

Wysłany: 2004-02-09, 17:15   

krotom napisał/a:
miniaturka to Kawasaki ZX-12, mój przypomnę GPZ 600 czyli nieco starszy i słabszy :?

P.S.
Ale z Was sokole oczy! :D

Srokacz 

Wysłany: 2004-02-09, 23:56   

Przypomniało mi się jak w podstawówce miałem chomika, na drugi dzień był nieruchomy, pomylałem że zdechł to go wyrzuciłem na podwórko, jakie 2 lata temu przeczytałem w ksi?żce że chomiki jak jest zbyt zimno to zapadaj? w letarg, czyli okazuje się że wyrzuciłem chomika pozornie zdechłego,no bo on nie miał raczej powodów żeby zdechn?ć, miał żywnoć.Miałem bilbila kupionego od hodowcy w Rzeszowie, mewki, papugi faliste, kanarka, amadyny diamentowe, mniszki .Wkrótce może kupie sobie goł?bki diamentowe.

Srokacz 

Wysłany: 2004-02-10, 00:41   

A co się za tyczy "metalowania" - to kiedy się w to bawiłem. Teraz po tym zostało tylko kilka kaset i stare koszulki.
-----------------------------------------------------------------------
Ja kiedy mocno siedziałem w Grunge,u ale mam teraz zły stosunek do tego.Ci ludzie wpajaj? całemu wiatu apatie i defetyzm, można nawet powiedzieć że s? odpowiedzialni za zło na wiecie, bo każdy ma obowi?zek pomóc drugiemu, a oni tylko dołuj?, tzn: melancholia jest fajna, ale niech nie wciskaj? ludziom żeby się nie uczyć, wszystko olewać i pić wódke,nie myć się .Moge nawet miało powiedzieć że cały nurt hipisów, chociaż pozornie się wydaje że wartociowy bo deklaruj? się że s? pokojowo nastawieni do wiata,szkodzi wiatu, ilu z nich, żyje z dnia na dzień, bez większego celu, ćpaj? ,pij? i nic więcej, potrafi? tylko mówić, a może by tak co zrobić.Napewno ich idee s? piękne, co wnosz?, ale same głoszenie idei to moim zdaniem za mało.S? jednak ciekawe zespoły takie jak Creed , muzycznie graj? grunge, ale ideologicznie uważaj? że nie ma sensu się dołować, trzeba ić do przodu.Fajnie że kilka lat natkn?łem się na Mac'a on mnie wiele nauczył, warto go naladować, powięca się nauce, pomaga ludziom, nie używa broni, gardzi alkoholem i papierosami.Dzięki niemu wierzę że mogę co naprawde zdziałać np: walczyć przeciw wyrobom alkoholowym i papierosom.Jestem pewien że jakby nie było alkoholu i papierosów,gier komputerowych było mniej przemocy na wiecie, bo te wymienione przezemnie elementy wpływaj? na upadek wartoci.Kto gra w strzelanki, jest współautorem, rzeczy straszenej: gwałtów, morderstw itd.Narazie mam TOPK"Wilga", ale założe klub który zajmuje się takimi zagrożeniami jak: alkohol, papierosy, narkotyki, gry komputerowe, oskarże wszystkie sklepy sprzedaj?ce alkohol i papierosy, że s? winni mierci wielu ludzi.
Nic tylko stwierdzić, że wiat jest strasznie zepsuty.

Aaa, edytuje jeszcze ten post i dodam
Każdy kto pije wódke, lubi paierosy stoi za zepsuciem naszego wiata

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2004-02-10, 07:20   

Srokacz napisał/a:
[...]Jestem pewien że jakby nie było alkoholu i papierosów,gier komputerowych było mniej przemocy na wiecie, bo te wymienione przezemnie elementy wpływaj? na upadek wartoci.Kto gra w strzelanki, jest współautorem, rzeczy straszenej: gwałtów, morderstw itd.[...]

Srokacz... wszystko jest dla ludzi :!: Sztuka w tym żeby umieć z tego odpowiednio korzystać. Jedni wyładowuj? agresje graj?c np w Unreala inni na ulicy :? A co maj? strzelanki do gwaltów :? .... nie będę wnikał bo to troche nie miejsce na takie zagwóstki.

Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!

Tetrao 
moderator
zacietrzewiony

Wysłany: 2004-02-10, 10:43   

Cytat:
Ci ludzie wpajaj? całemu wiatu apatie i defetyzm, można nawet powiedzieć że s? odpowiedzialni za zło na wiecie

eeee no Srookaaacz.... bez przesady.... nikt Ci nie kaze sluchac kazdego slowa jakie do Ciebie powie Kurt przez magnetofon... grunt ze to fajna muza, a czy on cpa , czy jest winny jakies zlo... co mnie to obchodzi...
Grunge to muzyka a nie jakis klub proćpunowski, nie zniechecaj sie dla samej ideologii...
Jak bylem w liceum to tez ostro metalowalem... :twisted: , do dzis zostaly mi tylko kurzace sie kasety, wiekszosc czarnych ciuchow, i dlugie wlosy do ktorych sie juz przyzwyczailem i nie kojarze ich z tamtymi czasami
(choc na koncertach sie przydawaly)

Cytat:
że jakby nie było alkoholu

... :evil: ...od tego to Ty sie Srokacz odczep!.... przynajmniej od piwka :wink: :mrgreen:

No i swietnie, jak Mopcio tu wtargnie to nas za uszy wytarga! ...od zwierzakow przeszlismy do kurtek skorzanych, motorow (iscie przyrodniczy temat), metalu, grungu , ćpunach i dlugich wlosach...

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2004-02-10, 10:59   

Szymon Beuch napisał/a:
[...]No i swietnie, jak Mopcio tu wtargnie to nas za uszy wytarga! ...od zwierzakow przeszlismy do kurtek skorzanych, motorow (iscie przyrodniczy temat), metalu, grungu , ćpunach i dlugich wlosach...

zamiast długie włosy piszcie długie pióra (co do innych zamienników nie jestem pewien) :mrgreen:
co do piwa.... zgadzam sie z przedmówc?... piwo napój boski - zostawmy go w spokoju :!:

Winer 
moderator

Wysłany: 2004-02-10, 10:59   

Srokacz napisał/a:
..ćpaj? ,pij? i nic więcej,
- e, no zaryzykowałbym, że co jeszcze :D , z pewnoci? wszystko na "p"

Cyt: "No i swietnie, jak Mopcio tu wtargnie to nas za uszy wytarga! ...od zwierzakow przeszlismy do kurtek skorzanych, motorow (iscie przyrodniczy temat), metalu, grungu , ćpunach i dlugich wlosach... " - a co to my niby nie ssaki :?: :roll: :mrgreen:

Ostatnio zmieniony przez Winer 2004-02-10, 11:02, w całości zmieniany 1 raz  

Tetrao 
moderator
zacietrzewiony

Wysłany: 2004-02-10, 20:39   

Cytat:
zamiast długie włosy piszcie długie pióra

to fakt! nie draznijcie krotoma dlugimi wlosami...
Widzialem jego zdjecie przed chwila i faktycznie temat ten moze byc dla niego drazliwy... :wink:

a wiec....

... A Ty nooos, nooos, noooos dlugie pioraaa jak MYyyyyy (ja i Winer :wink: )

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2004-02-11, 07:13   

Szymon Beuch napisał/a:
[...]nie draznijcie krotoma dlugimi wlosami...
Widzialem jego zdjecie przed chwila i faktycznie temat ten moze byc dla niego drazliwy... :wink: [...]

:D eeej no co WY-nie mam nic przeciwko długim włosom :!: .... nawet moja dziewczyna je ma :mrgreen:

Odpowiedz do tematu