Czy znacie może jaki sposób na odstrasznie kotów? Moja ciocia narzeka, że kilkanacie kotów z s?siedztwa odwiedza jej zadbany ogród i załatwia swóje potrzeby na żwirku pod werand?. Byłem tam, żeby to sprawdzić i rzeczywiscie odór unosi się niemiłosierny. Czy kto może co doradzić?
hyhyhy TAK ... wtedy tylko siedziec na werandzie i słuchac takie charakterystyczne "BZZZZZZZZ bZZZZZZZ" jak kot dotchnie ogrodzenia... a w nocy widziane by były takie fajne błyski
no dobra - widzę, że jeste zdeterminowany... tylko nikomu nie mów:
łapiesz kota i przywi?zujesz mu do ogona wczeniej przygotowany zestaw pustych puszek po piwie podobno spyla z prędkoci? błyskawicy do s?siedniego powiatu
Mam takie głupie pytanie : Czy przypadkiem twoja ciocia nie posadziła w ogrodzie kozłka lekarskiego - czyli waleriany? jeli tak to żaden pies nie pomoże - trzeba to wyrwać i wyrzucić albo podarować s?siadce. Stary sposób na pozbycie się kotów - wiesz kiedy czasy były brutalne........ ale metody skuteczne
Czy przypadkiem twoja ciocia nie posadziła w ogrodzie kozłka lekarskiego - czyli waleriany? jeli tak to żaden pies nie pomoże - trzeba to wyrwać i wyrzucić albo podarować s?siadce.
jeżeli nie posadziła
to może niech posieje to u s?siadki
Może spróbuj nagrać na magnetofon głos wciekłego psa i przerażonych kotów i odtwarzaj na okr?gło
Nie wiem czy to zadziała na koty, ale na s?siadów na pewno
Mender, jak ja miałem koty to odnosiłem wrażenie, że załatwienie potrzeby i zakopanie jej w wieżo skopanej grz?dce dostarcza im wielkiej przyjemnoci. Więc albo cały ogródek to powinien być twardy i such trawnik albo niech nasypie im tego żwirku w najdalszym k?ciku ogródka, zawsze lepiej niż pod oknem.
Chociaż przyznam, że widok kota załatwiaj?cego swoje potrzeby w skupieniu a potem skrupulatnie zasypuj?cego dołek był dla mnie zawsze fascynuj?cy - co jak gadaj?cy szpak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum