Wiem, że może dużo nie napisze..Ale potrzebuje wskazówki,na temat wychowania małego liska.Mam go w domku już od 5 dni, na razie jest ok, karmie go z butelki...Bardzo bym chciała, aby sie oswoiła. Ma własna budkę, włożyłam jej 2 skóry wyprawione po prawdziwych liskach i tam usypia najedzona Proszę pomóżcie mi
Ciekaw jestem skad go masz/gdzie go znalazłaś i ile masz lat...? Zaopiekowałaś sie małą bezbronną kulką tak? Świetnie, matka była w pobliżu, moge sie założyć... A co będzie jak zwierzak juz dorośnie? Zastąpi Ci psa? Niesądze.. Wypuścisz w lesies? Nie poradzi sobie...
Zrobiłaś mu wielką krzywde... Ech... szkoda slów...
Szkoda,że autorka postu podała tak niewiele informacji i że już więcej się nie odezwała. Czy zrobiła zwierzakowi krzywdę,to zależy od okoliczności,w jakich trafił on w jej ręce: jeżeli lisek był porzucony,lub osierocony,to uratowała mu życie - jeżeli nie,i ,jak pisze Heimdall-matka była w pobliżu - cóż,czasu się już nie cofnie... A co do zwiwrząt w schroniskach,to właśnie czytałem,że w Zgorzelcu do schrona trafiły trzy liski i nie mają co z nimi zrobić ponoć w schronie nie mają większych szans...
Nie wiedziałem gdzie to wrzucić i chyba ten temat jest odpowiedni...
Na ekrany Polskich kin wszedł film Luca Jacqueta " Le renard et l enfant " u nas jako " Mój przyjaciel lis " - oto ciekawe teksty,wywiad z reżyserem i z osobami zajmującymi sie tresurą zwierząt - w tym przypadku lisów:
Ja uwielbiam lisy i z wielka chęcią chciałbym zobaczyć ten film...
_________________ Pozdrawiam Eryk
(Szukajcie mnie w Borach Dolnośląskich)
Między błotami swój żywot prowadzi
Kulig, na długich przeto nogach chodzi.
Nie wdzięcznym, ale głośnym krzyczy głosem
Pokiwając na wsze strony nosem".
Mateusz Cygański
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum