czytalem duż Państwa forum ale dopiero teraz biorę się za odpisywanie. Mam również pytanie. W ostanni weekend byłem na obserwacjach ptaków nad Narwi?. Wracaj?c ze stanowska na skraju lasu zobaczyłem pędz?ce zwierze rudego koloru, poruszaj?ce się niczym duży kot.
Czy to możliwe że w okolicach Serocka widziałem rysia?
Rysie z Kampinosu rozłaż? się po okolicy, więc teoretycznie jest taka szansa, ale co to było? ?lady - tropy jakies? Pędzle na uszach? Czy tylko znikaj?cy cień?
Jesli nie widzial Pan sladow ani zadnych innych cech wygladu, to podejrzewam lisa. Tez ladny zwierzak.
Moze takie pytania pomocnicze pomoga:
Jak duzy byl zwierzak? Rys jest wielkosci sporego psa (wysokosc w klebie rzedu 75 cm). Czy mial dlugi ogon, czy krotki? Rys ma krotki kusy ogonek (20 cm) lis ma dlugi ogon, choc czesto nie gruba kite. Jaki byl dokladnie kolor? Rys jest szarobrazowy do cieplobrazowego, lis jest rudy typu rdzawy, czasem wrecz rudo-pomaranczowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum