ktoś sfotografował i zamieścił przekazuję z zapytaniem co to ?
i notatka
Biłgoraj
Korzystając w pięknej niedzielnej pogody wybrałem sie poza miasto na działke a tu pare saren przyszlo z lasu z tym że jedna to....albinos Wiele zwierząt leśnych widziałem ale czegos takiego nigdy. Nie wiem czy to normalnie występujące zjawisko czy jakiś fenomen. Czy widział ktoś coś podobnego?
nie wiedziałem ale sarny o nietypowych sukiach sie zdarzaja - np srokate czy z białymi plamami, jednak zupelnie biala to rzadkość; nie wiem czy to do końca albinos bo oczy nie są czerwone
_________________ Tomasz Figarski "P.P.Ps"
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
Czytałem ostatnio powieść detektywistyczną z czasów rzymskich autorstwa niejakiego Stevena Saylora. W jednym z opowiadań, opartym na faktach, pojawia się biała sarna trzymana przez zbuntowanego rzymskiego wodza jako znak bogów świadczący o tym, że mu sprzyjają.
Masz rację:)) w zeszłym roku koledzy z mojej szkoły podczas praktyk w lesie w leśnictwie Biłgoraj również widzieli sarnę albinosa:P a konkretnie koziołka:)) świetny widok:)) do tej pory przeżywają;)
_________________ A potrąciła Was kiedyś łania podczas polowania??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum