FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
zimorodek
Autor Wiadomość
Alcedo 
Maskotka Forum ;]

Wysłany: 2007-08-06, 14:45   

Najpewniej to odwieźć ptaka do azylu ptasiego (albo ośrodka w którym znają sie na ptakach) - jak najszybciej :!:

no ale skoro już zaopiekowałaś sie zimkiem, chcemy(przynajmniej ja) fotki, dokładną relacje i teraźniejszy stan zimka :>

Przyznane tytuły: Tańczący z Zimorodkami oraz Al-Szybki Bill

himself 
Łukasz Talaga

Wysłany: 2007-08-06, 18:27   

skoro to post o ziemiorodkach :D to i ja pokaże kilka zdjęć z podwrocławskich terenów :)

młody upolował liścia :D

i taki art ;)

Pozdrawiam

lagopus 

Wysłany: 2007-08-06, 18:59   

wiedziałem że padnie propozycja kowalika.... z tym że kowalik zalepia swoje otwory tylko gliną (chyba), albo materiałem jasnego pochodzenia, natomiast to co ja widziałem było zasuszonym błotkiem.......... :roll:

lagopus 

Wysłany: 2007-08-06, 19:00   

himself napisał/a:
skoro to post o ziemiorodkach :D to i ja pokaże kilka zdjęć z podwrocławskich terenów :)

............................................WOW...... :mrgreen:
:res: :res: :res: :res: :res: :res: :res: :res:

himself 
Łukasz Talaga

Wysłany: 2007-08-06, 19:22   

Dzieki, dodam tylko, że mam trzy zamieszkałe dziuple zimorodka na dwóch rzeczkach
W jeden norce para ma już trzeci lęg ! w tym pierwszy był udany a drugi, niestety nie wiem ( nie mogłem być przez jakiś czas tam na obserwacjach )
W dwóch pozostałych goni drugi lęg, więc sukces lęgowy jak by nie patrzeć jest, ptaki szybko odbrabiają straty. Pozdrawiam

Alcedo 
Maskotka Forum ;]

Wysłany: 2007-08-06, 20:32   

himself napisał/a:
yyyy... żyleta :res: :D

maciek - porób fotki, jak obfocisz zimka który ma norke w drewnie to będziesz sławny ;)

Przyznane tytuły: Tańczący z Zimorodkami oraz Al-Szybki Bill

lagopus 

Wysłany: 2007-08-06, 22:03   

Alcedo napisał/a:
maciek - porób fotki, jak obfocisz zimka który ma norke w drewnie to będziesz sławny ;)

hehe, na razie to nie wiem czy mieszka w tej norze zimorodek, mam tylko zdjęcie norki.....

lidka_park 

Wysłany: 2007-08-08, 14:18   

kochani, mam złe wieści... niestety, nie udało mi sie uratować maluszka :cry:
odszedł w nocy z niedzieli na poniedziałek, a właśnie w pon miałam go zawieść do lecznicy bo w weekendy u nas wszystko pozamykane...
nie wiem dlaczego, może miał poważne wewnętrzne obrażenia... karmiłam go surowym mięsem, a to chyba nie mogło zaszkodzić... o piciu tez pamiętałam... nie wiem dlaczego tak :(
fotek niestety nie pokaże, bo nie miałam w tym czasie aparatu, bo brat wyjechał, a to akurat jego cyfrówka... w każdym bądź razie dziekuję za wsparcie i rady, będę na przyszłość wiedziała co robić ;-)

dazz 

Wysłany: 2007-08-08, 14:34   

himself napisał/a:

Łukasz, Twoje zimorodki znam bardzo dobrze, foty piękne. Żałuję, że u siebie nie mogę znaleźć miejsca na fotografowanie tych pięknych ptaków.

mikus.zet 

Wysłany: 2007-08-08, 22:22   

hej dazz,
jeśli nie masz za daleko w moje strony, to może zainteresuje Cię informacja, że co roku od września (albo i sierpnia) do późnej jesieni zimorodki koczują polęgowo nad Potokiem Oliwskim (Oliwa, Żabianka, Jelitkowo); przypuszczam, ze niedługo już je zobaczę albo przynajmniej usłyszę.

krzysztof1 

Wysłany: 2007-08-09, 23:03   

Zimorodek tuż po nieudanym polowaniu.Zdjęcie z dzisiejszych obserw..

P1070847.JPG
Plik ściągnięto 15 raz(y) 99.51 KB

mikus.zet 

Wysłany: 2007-08-10, 11:25   

a ja bym chciał odwołać jednak to co napisałem, bo sobie pomyślałem, że szukanie zimorodków z dobrym sprzętam foto na Żabiance to jednak trochę igranie z losem; to środek miasta przecież jest i dresy się tam relaksują i ja bym się tam czuł bardzo nieswojo łażąc z jakąś drogą lustrzanką czy czymś...

dazz 

Wysłany: 2007-08-10, 13:14   

mikus.zet napisał/a:
hej dazz,
jeśli nie masz za daleko w moje strony, to może zainteresuje Cię informacja, że co roku od września (albo i sierpnia) do późnej jesieni zimorodki koczują polęgowo nad Potokiem Oliwskim (Oliwa, Żabianka, Jelitkowo); przypuszczam, ze niedługo już je zobaczę albo przynajmniej usłyszę.

Cześć! Pewnie, że zainteresuje :D Odezwę się do Ciebie na GG jeśli nie masz nic przeciwko.

PS: Dresiarzy się specjalnie nie boję ;-) Z reszta fotografuję około 5:00 rano więc wtedy wszycy śpią ;-)

Kamil 
K.B.

Wysłany: 2007-08-10, 13:37   

fajne te wasze zdjęcia :res: nie moge się doczekać kiedy wrescie zobaczę zimorodka na żywo :tup:

mikus.zet 

Wysłany: 2007-08-10, 16:43   

dazz napisał/a:
Cześć! Pewnie, że zainteresuje Odezwę się do Ciebie na GG jeśli nie masz nic przeciwko

tak się składa, że nie mam :smile:

Odpowiedz do tematu