wiedziałem że padnie propozycja kowalika.... z tym że kowalik zalepia swoje otwory tylko gliną (chyba), albo materiałem jasnego pochodzenia, natomiast to co ja widziałem było zasuszonym błotkiem..........
_________________ Maciej Szajda
Poznańska Grupa OTOP
www.otop.org.pl
Dzieki, dodam tylko, że mam trzy zamieszkałe dziuple zimorodka na dwóch rzeczkach
W jeden norce para ma już trzeci lęg ! w tym pierwszy był udany a drugi, niestety nie wiem ( nie mogłem być przez jakiś czas tam na obserwacjach )
W dwóch pozostałych goni drugi lęg, więc sukces lęgowy jak by nie patrzeć jest, ptaki szybko odbrabiają straty. Pozdrawiam
kochani, mam złe wieści... niestety, nie udało mi sie uratować maluszka
odszedł w nocy z niedzieli na poniedziałek, a właśnie w pon miałam go zawieść do lecznicy bo w weekendy u nas wszystko pozamykane...
nie wiem dlaczego, może miał poważne wewnętrzne obrażenia... karmiłam go surowym mięsem, a to chyba nie mogło zaszkodzić... o piciu tez pamiętałam... nie wiem dlaczego tak
fotek niestety nie pokaże, bo nie miałam w tym czasie aparatu, bo brat wyjechał, a to akurat jego cyfrówka... w każdym bądź razie dziekuję za wsparcie i rady, będę na przyszłość wiedziała co robić
hej dazz,
jeśli nie masz za daleko w moje strony, to może zainteresuje Cię informacja, że co roku od września (albo i sierpnia) do późnej jesieni zimorodki koczują polęgowo nad Potokiem Oliwskim (Oliwa, Żabianka, Jelitkowo); przypuszczam, ze niedługo już je zobaczę albo przynajmniej usłyszę.
a ja bym chciał odwołać jednak to co napisałem, bo sobie pomyślałem, że szukanie zimorodków z dobrym sprzętam foto na Żabiance to jednak trochę igranie z losem; to środek miasta przecież jest i dresy się tam relaksują i ja bym się tam czuł bardzo nieswojo łażąc z jakąś drogą lustrzanką czy czymś...
hej dazz,
jeśli nie masz za daleko w moje strony, to może zainteresuje Cię informacja, że co roku od września (albo i sierpnia) do późnej jesieni zimorodki koczują polęgowo nad Potokiem Oliwskim (Oliwa, Żabianka, Jelitkowo); przypuszczam, ze niedługo już je zobaczę albo przynajmniej usłyszę.
Cześć! Pewnie, że zainteresuje Odezwę się do Ciebie na GG jeśli nie masz nic przeciwko.
PS: Dresiarzy się specjalnie nie boję Z reszta fotografuję około 5:00 rano więc wtedy wszycy śpią
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum