-o qrde, rzeczywicie się nieco namieszało, forum rozwalone i jeszcze pewnie Hubert miał dym, niestety prawo leży po ich stronie, rozpowszechniłe ich własnoć bez ich (jak przypuszczam) zgody - to jest co czego już dawno się obawiałem przy okazji zagadek, w sumie pewnie 99% fotek jest z sieci
ale zauwazcie ze wszystkie fotki zał?czone tutaj s? dalej wyswietlane- podczas kiedy Hubertowskie nie ... czyzby tak było bo dał adres url obrazka i z tamt?d wstawił ? od czego to zalezy ? popatrzcie na Karoliny fotki a nawet moje na stronce mojej - tak sie nie stało jak z fotkami Huberta .... mamy wyrozumialszych autorów fotek niz Hubertowi sie trafili ?
nie o to chodzi Al... Hubert hotlinkował czyli zdjęcia fizycznie znajdowały się u autorów na serwerze a te które Ty dałe s? wrzucone jako zał?czniki na nasz serwer ale one podziel? ten sam los jeli nie ma zgody autora na użycie fotografii. Widzę, że nie za bardzo wzielicie sobie do serca to co jest napisane w pocie do którego jest specjalnie przekierowanie po zarejestrowaniu... i który widnieje w każdym subforum jako ogłoszenie globalne na samej górze... Pamiętajcie jednak, że to każdy użytkownik z osobna jest odpowiedzialny za łamanie praw autorskich. GTW jest w trakcie opracowywania wytycznych co do umieszczania zał?czników i hotlinkowania. Cierpliwoci - jestemy już na finiszu
czeć
poszukuje materiałów na temat zimorodka, tzn. artykułów z gazet, innych publikacji, informacji w internecie (może s? wam znane jakie cenne strony, których ja jeszcze nie widziałam). I pytanie kluczowe: czy pojawiła się już jaka monografia o zimorodku ?(słyszałam dotychczas o monografii bielika, żołny i g?siorka)
Dysponuje prac? Kucharskiego nt. wykrywania zimorodka w sezonie lęgowym. Konkretnie chodzi tam o sposoby stwierdzenia jego lęgowoci i okrelenia liczby par.
Bardzo ciekawy!
W Notatkach ornitologicznych (Tom 42, zeszyt 1, 2001) jest ciekawe opracowanie pt. "Wybiórczoć siedliskowa i ekologia rozrodu zimorodka Alcedo attis w Borach Tucholskich w latach 1992-1998", autor Roman Kucharski. Polecam...
<<czy chodzi Ci tylko o ptasie monoografie ??>>
Chodzi mi głównie o monografię zimorodka. Wspomniałam tylko, że ukazały sie monografie o innych ptakach, więc może i ukazała się monografia Alcedo, o której nie słyszałam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum