Mıalem na myslı to, ze to nıe Szymon decyduje o tym tylko KF, a zdaje sıe nıedawno pısano tu o nıe wchodzenıu w kompetencje.
Pozdrawıam.
abstrahując od tego przypadku, kf przez lata akceptowala pewnego pana z brzeszcz....
to raz
a dwa
awifauna polski str 654
stadko 8 wojcikow 27.08.82 pod Trzcielem na Ziemi Lubuskiej - sorry ale akceptacje takich 'obserwacji' obrazaja moja inteligencje
_________________ Paweł Malczyk
Rare Birds Project 2008
Mıalem na myslı to, ze to nıe Szymon decyduje o tym tylko KF, a zdaje sıe nıedawno pısano tu o nıe wchodzenıu w kompetencje.
Pozdrawıam.
abstrahując od tego przypadku, kf przez lata akceptowala pewnego pana z brzeszcz....
to raz
a dwa
awifauna polski str 654
stadko 8 wojcikow 27.08.82 pod Trzcielem na Ziemi Lubuskiej - sorry ale akceptacje takich 'obserwacji' obrazaja moja inteligencje
no to straśnie cułą mas te inteligencje panocku!... Ja juz więcej naraz w życiu widziałem Wójcików w kupie,a le kto by to zgłaszał do jakowys awifaunów...:)
pozdrawiam C.
8 wojcikow 27.08.82 pod Trzcielem na Ziemi Lubuskiej - sorry
a wlasnie, a tu wszyscy :awifauna,zobacz w awifaunie itp. podejrzewam ze jest wiele takich obserwacji w publikacjach.... pawle tak czy tak wszystko sie z czasem i postepem wiedzy weryfikuje.
tak czy tak wszystko sie z czasem i postepem wiedzy weryfikuje.
Ano Każdy wójcik zbliżający się do naszej granicy - albo nawet na terytorium lęgowym jeszcze - będzie opryskany jakimś mikroznacznikiem i sledzony z satelity czy jakiś innych pelengatorów. I wtedy wsio się wyjaśni To taka , że tak powiem, przykładowa futurystyka
Pod warunkiem,ze będzie jeszcze przyslowiowy wójcik, może go szlag trafić z niewiadomej przyczyny podobnie jak błotniaka zbożowego, kraskę czy podgorzałkę a i Indie też się zmieniają
a ja was zaskocze, bo w sumie byłem tylko raz na poważnie przy obserwacji ptaków bo dopiero zaczynam przygode z ornitologią ale już mam efekty:
Orlik Grubodzioby
Czapla Biała
Czapla Siwa
Bielik
Myszołów
Rybitwa
Błotniak Stawowy
Efekty są ponieważ mam dobrego nauczyciela
bo dopiero zaczynam przygode z ornitologią ale już mam efekty:
Orlik Grubodzioby
Hmm, no to szok .Ze mną na pierwszej wycieczce niektórzy zaliczają ze 20 bielików, ponad 30 czapli białych i ze 150 łabedzi czarnodziobych, wybaczcie tą nieskromność , ale żeby odrazu orlika grubodziobego, napisz coś może o tym nauczycielu .
yyyy rybitwa zapomniałem
a orlik na bank grubodzioby i niestety nie moge powiedzeć gdzie. Moge powiedzeć że jest to para legowa i ma duże bardzo gniazdo
ależ możesz Tylko +/- bez dokładnej lokalizacji Yyy... no to rybitw mamy parę gatunków więc nie zapominaj
wieslawbaginski, a gdzie ty masz takie kolonie czarnodziobych?! Czaple białe nie szokują, bieliki tez nie, ale czarnodziobych widzałem 2-3 w życiu chyba Wiem wiem, mało w życiu widziałem Ale do nadgonienia
_________________ "Those were the days of good hunting and good sleeping" Rudyard Kipling
powiem tylko że okolice centrum polski, nic wiecej nie moge powiedzieć bo dałem słowo że nawet nie bedzie nigdzie zgłaszany narazie, niedlugo bedziemy robić dokładniejsze badania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum