Być może senna przejawia jakąś tam niekumację internetową, brak dostępu czy co tam jeszcze - ale "Ordung muss sein" (czy jak to tam się pisze, Atterdag.. )
te kapturki to nic!!
17 borinek to jest wiecej niz ja widzialem w zyciu, poza tym miec na poczatku wrzesnia slowika , lozowke, zaganiacza, i jarzebatke to jest mistrzostwo swiata, dodac trzeba ze tego dnia w calej poludniowej polsce byly intensywne opady deszczu
_________________ Paweł Malczyk
Rare Birds Project 2008
277 ptaków miedzy innymi leśnych i przybrzeżnych Bez "dzikich stad" kaczek itd to tez całkiem przyzwoite jak na 1 dzień Ja miewam tyle jak ide do Parku Jordana
_________________ "Those were the days of good hunting and good sleeping" Rudyard Kipling
brakuje wam fantazji, zgorzknialcy!
ja juz sie ciesze na nastepny, trzeci post Sennej na forum, spodziewam sie go tak na przelomie pazdziernika i listopada, a w nim pelnego zestawu kaczek morskich na Solinie i Myczkowcach, obowiazkowo przynajmniej jednego nura, no i przyznam sie, ze po cichu licze tez na jakiegos alkowatego tak na okrase, a co...!
Ponieważ pytanie moje zadane pewnemu obserwatorowi w wątku identyfikacyjnym zginęło w natłoku późniejszych postów, pozwolę sobie napisać tutaj, nieco zmieniając wydźwięk.
orlik06 o rożeńcu białolicym napisał/a:
hełmiatka
Ok, każdy może się pomylić. Ale będę się pastwił nad tym przypadkiem, ponieważ według mnie świadczy on o jednym: kolega orlik oznaczył ptaka po niezbyt dokładnym (eufemistycznie mówiąc) spojrzeniu na zdjęcie. Stąd bierze się moje zastanowienie:
drogi orliku, czy w terenie równie dokładnie oglądasz ptaki przed ich oznaczeniem
_________________ Bart Smyk
"Na zielonej trawce
Pasły się pratchawce
Jeden mówi do drugiego:
Pożycz cewki Malpighiego"
Ok, dzieki, rozwiałeś moje wszelkie wątpliwości...
W taki razie powiedz proszę dlaczego odpowiedziałeś w temacie do identyfikacji, skoro jak sam przyznałeś nawet nie obejrzałeś dokładnie zdjęcia
Sądzę, że nie ma sensu kontunuować tego wątku. Mam tylko nadzieję, że każdy uważnie śledzący obserwacje ptaków wyrobił sobie odpowiednie zdanie na temat jakosci obserwacji szanownego kolegi; a ilość "materiału" dającego do myślenia jest zaiste spora...
_________________ Bart Smyk
"Na zielonej trawce
Pasły się pratchawce
Jeden mówi do drugiego:
Pożycz cewki Malpighiego"
Brawo! To sie nazywa prawidłowe podejście do obserwacji!
Skoro sam sie do tego przyznajesz to myślę, że reszta nie wymaga komentarza... ortografię chwilowo przemilczę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum