Wysłany: 2004-03-05, 16:11 Szczygiel - zazdroszcze mu tych kolorów
No nie moglem sie powstrzymac...
Oprocz trzech fot z Albumie pozwalam sobie tez na zdjecie szczygla tutaj: czyz to nie piekny ptak (nie - CZYZ, ale szczygiel :):)
Szczygiełek piękny ale ta fotka w Albumie - cudeńko! Taki piękny rozbójnik
Chłopie, wróżę Ci duż? karierę, masz talent. Sam sprzęt Cię nie tłumaczy , prezentujesz nam też same wietne ujęcia. Takie fotki - a dwa lata młodszy ode mnie
Dobra, ta wazelina wyżej była po to, żeby opisywał (proszę!) parametry zdjęcia tak jak wyżej - to bardzo pomaga.
Szybszy - parametry to czas 1/500 lub 650. Przyslona 13 lub 11.
Lampa blyskowa na fill flash i high speed synchro - tak wiec tylko delikatne dopalenie z korekcja na -1/1,3 EV. Lampa praktycznie tylko muska obiekt i wypala cienie.
Odleglosc?
Mysle ze jakies 6-8 metrow. Minimalna odleglosc ostrzenia mojego szkla to 6 metrow, a mialem maly zapas. Fotka robiona przy stogu siana, a wlasciwie zakopcowanej kapuscie, ktora rolnik wlasnie wyjmowal. Wokol pelno trznadli ( naliczylem 35 osobnikow), szczygly byly 4 i mazurki( jakies 10 sztuk).
Wszystko to razem bawuilo sie w sianie i na polu.
Ot i wszsystko, a ja siedzialem pod drzewem i cierpliwie marzly mi nogi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum