Witam,
wczoraj i dziś koło Koniewa na Pomorzu Zachodnim
SIEWKA ZŁOTAWAPLUVIALIS FULVA,
ptak obserwowany w dużym stadzie siewek złotych,
wyczesany w locie,
pozdrawiam
zk
sam wiem tyle co napisane i pokazane na stronie http://www.carpatica.org/pl/
moi carpatyczni informatorzy są "tymczasowo niedstępni"... jak to w Beskidzie Niskim
Ponoć Branta bernicla hrota siedziała 1 listopada koło Darłówka (pow. Sławno, zachpom, obserwatorzy P. Zientek i in.). Pewnie Piotrek napisze więcej jak wróci z Kopania. Pozdr
Taaaa pozował - wszystkie zdjęcia z widoczną głową zrobione w ciągu czterech sekund, a czaiłem się przez dwie godziny głownie oglądając naszą damę w takiej pozycji :
( a milimetrów nigdy za dużo )
Witam,
4 listopada na polach kolo Wolina na Pomorzu Zachodnim
w kilkutysiecznym stadzie gesi obserwowalem
GĘŚ MAŁĄ
W zalaczniku to co udalo sie cyknac w kiepskich warunkach.
pozdrawiam
zk
zawsze aktualne www kulinga, tak też fotki rarytów, tymczasem w Krynicy Morskiej:
raróg Falco cherrug - 30.10 przeleciał
czeczotka tundrowa Carduelis hornemanni - jak dotąd trzy złapane młode samice 4.11, 6.11 i 9.11.2008
w Krynicy siedza i czeszą Andrzej K. (AKS), Gerard B (GBE), Adam J (AJN) i dziś też M.Wybraniec (zapomniałem jaką ma tu ksywkę).
Pozdrawiam
Szymon
[ Komentarz dodany przez: krotom: 2008-11-09, 20:03 ] M.Wybraniec na naszym forum występuje pod nickiem... M.Wybraniec
11.11.2008 rano złapana już 3cia tej jesieni na stacji AB Bukowo-Kopań świstunka żółtawa, Phylloscopus inornatus
Z tego co słyszałem z relacji przez tel. ptaka przyniósł z sieci Krzysiek Stępniewski i jego Kaśka, wszystkich obserwatorów było około 10 a wiem o: W.Busse, S.Springer, P.Zientek. Zientas pewnie napisze więcej i wrzuci fotki jak wróci z Kopania. Pozdr
11.11.2008 rano złapana już 3cia tej jesieni na stacji AB Bukowo-Kopań świstunka żółtawa, Phylloscopus inornatus
Z tego co słyszałem z relacji przez tel. ptaka przyniósł z sieci Krzysiek Stępniewski i jego Kaśka, wszystkich obserwatorów było około 10 a wiem o: W.Busse, S.Springer, P.Zientek. Zientas pewnie napisze więcej i wrzuci fotki jak wróci z Kopania. Pozdr
Michu,
nie ;już; a dopiero trzecia!!
Dla przykladu w Holandii w Castricum do 20 pazdziernika mieli juz 45 na koncie:):)
a ktoregos pieknego pazdziernikowego dnia na Faire Isle bylo ponad 40 w tym stadko 10!!!:):):):)
A do tej pory w Finlandii mieli ponad 250 stwierdzen tej jesieni!!!!
_________________ Paweł Malczyk
Rare Birds Project 2008
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum