Troche spoznione info, gdyz dopiero dzis wrocilem do domu.
09.10.2008 na AB Kopan zostala zlapana i zaobraczkowana swistunka zoltawa (Phylloscopus inornatus). To juz druga w tym roku obserwacja tego gatunku na tej akcji.
Dzis w Mrzezynie obserwowalem i sfotografowalem doroslego wydrzyka teposternego (Stercorarius pomarinus). Fotek nie podsylam, bo szkoda mojego i waszego wzroku
Może jednak wrzuć Piotrek - niektórzy pewnie zaryzykują utratę wzroku. Pozdr
Dzis w Mrzezynie obserwowalem i sfotografowalem doroslego wydrzyka teposternego (Stercorarius pomarinus). Fotek nie podsylam, bo szkoda mojego i waszego wzroku
Może jednak wrzuć Piotrek - niektórzy pewnie zaryzykują utratę wzroku. Pozdr
27.10.2008r - stawy hodowlane w Spytkowicach, woj. małopolskie.
PELIKAN RÓŻOWY juv.(Pelecanus onocrotalus)
obserwator: Krystian Jainta
No super Krystian gratulacje szczere!!
To dopiero trzecia obserwacja dla Zatorszczyzny, tak wiec
Bodajze 25 pazdziernika 1 mlody ptak byl widziany nad Solina w Bieszczadach i tak sie zastanawiam ze szkoda ze nie ma zdjec tego ptaka, bo zdjecia zatorskiego pelikana pokazuja 2 ladne 'dziury' w jego skrzydlach, co byloby swietnym zaczatkiem do porownania obu ptakow i byc moze dopatzrenia sie wspolnych cech..........
_________________ Paweł Malczyk
Rare Birds Project 2008
Dzięki Pablo, dzięki Tetrao !!!
A najśmieszniejsze jest to, że na stawach w Spytkowicach były kompletne puchy, z daleka widziałem mewy latające przy gospodarstwie, więc podjechałem zobaczyć jak to miejsce wygląda - podjechałem tam pierwszy raz w życiu, zawsze zostawiam samochód przy tablicach i drybdam piechotką, tym razem postanowiłem podjechać kawałek dalej ... i miałem farta !!!
Aby nie było OT to jeszcze kilka fotek ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum