Nie wiem jak jest z rokitnikiem, ale mam przed domem krzak aronii, caly obsypany "jagodami". I tez powinno na nim siedziec pelno ptakow i sie obrzerac, a ty przez cala zime nic Dopiero jakies dwa tygodnie temu pojawily sie kosy i teraz sie zajadaja. Moze zalezy to od dostepnosci innych form pozywienia?
zra to kwiczoly i tu uwaga ... mewy srebrzyste - jak one na tym cholerstwie siadaja i wyzerowywuja nie wiem - dla mnie tez to zagadka - jednak w wyplowkach wyraznie jest rokitnik. powyzsze z Portu Polnocnego z Gdanska
W Kołobrzegu zaraz koło molo ronie rokitnik. W czasie zimowych ferii widziałem na nim kosy, kwiczoly, drozdzika, bogatki, modraszki, dzwonce, wroble i rudzika. Prawie zawsze jak patrzylem "cos" na nim siedzialo.
No pewnie, ze nie. Wiele jarzebin juz dawno nie ma owocow, podczas gdy rokitniki dalej nosza swoje 'brzemie'. Widac nie takie smaczne owocki, jak jarzebiny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum