A se odświeżę
4.01 przy moscie na Nysie Kłodzkiej we wsi Topola koło Kamieńca Ząbkowickiego (powiat ząbkowicki) - 10 raniuszków, z czego 1 czornobrwiasty
_________________ Bart Smyk
"Na zielonej trawce
Pasły się pratchawce
Jeden mówi do drugiego:
Pożycz cewki Malpighiego"
Wczoraj widziałam ok. 10-kilkanaście raniuszków, z czego 2 zdawały się mieć brwi, ale jakieś takie blade Teraz sama nie wiem, czy to były czarnobrewe, czy nie. Może mieszańce jakieś?
razem z kaczyk717 i dindek na jeziorze paprocańskim 1 raniuszek
zdawało mi się to dziwne bo raniuszki raczej latają w grupkach
mam racje czy nie bo moge się mylić
26.01.2008 Gierałcice
-2 stada raniuszków: pierwsze przelotne stadko widziałem około 11.00, liczyło 7 osobników, drugie żerowało w lesie razem z sikorami, liczyło 18 osobników.
sory za spoznione inforamacje ale o nich zupełnie zapomniałem tzn sa w obserwacjach ale nie ma ich tu w lesi w okolicy tychow cn 20 raniuszkow w tym cn 5 czrnobrewych
Dzisiaj niedaleko domu natknąłem się na niewielkie stado raniuszków, liczące 5 osobników, które żerowało wśród gałęzi modrzewia. Po bliższym przyjrzeniu się wyszło na jaw, że wszystkie ptaki to podgatunek A.c.europaeus
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum