orliku06, możesz mi wytłumaczyć czemu powtarzasz to co Twoi dwaj poprzednicy? Czy oznaczenie było niepewne? Czy dodałeś w swoim poście coś nowego, interesującego, wnoszącego do tematu?
Ja już naprawdę nie mam siły tolerować tym podobnych postów...
a ja mam 2 pytania: 1) - do kogo mogą należeć jajka z fotki pierwszej- wielkością były zbliżone do jaj czajki. 2) - czy czajki często przystępują do lęgów uzupełniających bo ze zniesienia z fotki 2 chyba nic nie będzie? Na gniazda natknąłem się dzisiaj na jednej z nadwieprzańskich łąk
tomaszb, jaja z fotki nr 1 wyglądają na jaja rycyka
czajki mają " 1 lęg w roku, pojedyncze pary rozpoczynają lęgi już w pierwszej dekadzie kwietnia, najwieksze nasilenie lęgów w połowie kwietnia, lęgi powtarzane po utracie tylko do pierwszych dni maja."
"Gniazda naszych ptaków" Goztmana i Jabłońskiego
_________________ tylko ptaki & Życzliwość jest przyjemna Władysław Bartoszewski
znalezione w jednej z tubek pilchowych na Jurze - bardzo proszę o pomoc w identyfikacji jaja
_________________ Tomasz Figarski
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum