_________________ Nie będzie w Polsce wolności, postępu ani tolerancji, dopóki się nie wytłucze 30 milionów katolików, prawicowców i innych faszystów.
M.J. Wiechowski
_________________ Polowanie nie jest żadnym sportem, to morderstwo z zimną krwią. Jeśli ktoś potrafi pokonać niedźwiedzia w zapasach lub samemu dogonić zająca, wówaczas może sie uważać za prawdziwego sportowca.
dzisiaj podczas spaceru spotkalam takie oto kaczki, w stadzie około 15 krzyżówek aż 3 były dziwnie ubarwione.. wiecie może czy ktoś robił kiedyś jakieś badania własnie na temat anomalii barwnych u krzyżówek? CZym to jest spowodowane i jak często występuje? Niżej daje zdjęcia tych kaczuch...
Obraz 011.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 44.72 KB
Obraz 010.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 45.16 KB
Obraz 008.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 37.37 KB
Obraz 015.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 31.9 KB
_________________ Polowanie nie jest żadnym sportem, to morderstwo z zimną krwią. Jeśli ktoś potrafi pokonać niedźwiedzia w zapasach lub samemu dogonić zająca, wówaczas może sie uważać za prawdziwego sportowca.
Mirhel, a czy u tego ptaka na górnym zdjęciu nie widać przypadkiem "loczka" na ogonku? Jeśli loczek jest, to z tego co wiem mamy do czynienia z samcem.
Dzisiaj zrobiłem 10-o kilometrową rundkę po Nadwieprzańskim PK. Ptaków trochę było ale bez rewelacji. Pochodziłem po polach, łąkach i lasach ale chyba najciekawszą obserwacje miałem w parku niedaleko domu. Gatunek może nie za rzadki ale...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum