Tak, ale ta kawka z mlekiem nie jest raczej albinosem... to raczej jakaś dziwna mutacja. Być może spowodowana jakimiś złymi czynnikami środowiska? Coś w stylu wykluwających się bądź w ogóle niewykluwających się pokrzywionych, kalekich kormoranów Pragnę zauważyć iż ptak którego złapałyśmy miał, żle rozwiniętą nogę. Wyglądała predzej jak noga żaby. Miałysmy też gawrona którego palce u nóg miały pewną nieprawidłowość
Tak, ale ta kawka z mlekiem nie jest raczej albinosem...
ale czytaj uważnie , bo pisałem tez o osobnikach nietypowo ubarwionych.......
Corax napisał/a:
Pragnę zauważyć iż ptak którego złapałyśmy miał, żle rozwiniętą nogę. Wyglądała predzej jak noga żaby. Miałysmy też gawrona którego palce u nóg miały pewną nieprawidłowość
a czy masz dowody na to że takiego typu anomalie nie występowały wcześniej........
albo czy są ściśle związane ze "złymi czynnikami środowiska"....
Hubert napisał/a:
Jesteś pewna, że to było wrodzone, a nie było np. wynikiem ostrej zimy?
oczywiście że nie jest pewna......... bo niby skąd tą pewność miała by mieć.
a czy masz dowody na to że takiego typu anomalie nie występowały wcześniej........
albo czy są ściśle związane ze "złymi czynnikami środowiska"....
Nie chodziło mi o środowisko naturalne, jak o złą działalność ludzką. To człowiek wpływa na tworzenie sie złych czynników. Kormorany, czy też inne ptaki morskie, które żywią sie rybami mają te problemy. Jedzą ryby, które żywią się odpadkami, bądź same bezpośrednio. Oglądałam kiedys o tym film dokumentalny. Były wielkie ubytki w pisklętach, niektóre ledwo dożywały kilku dni.
znalazłam w necie takie oto zdjęcie, zgadnijcie co to za ptak
łaciata.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 31.68 KB
_________________ Polowanie nie jest żadnym sportem, to morderstwo z zimną krwią. Jeśli ktoś potrafi pokonać niedźwiedzia w zapasach lub samemu dogonić zająca, wówaczas może sie uważać za prawdziwego sportowca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum