Taką samą białą kaczkę widziałem wczoraj w Koninie w stadzie krzyżówek.
Hmm.. zawsze myślałem że domowe kaczki albo nie latają wcale albo są słabymi lotnikami...
Ja złapałam kawkę albionosa razem z moją przyjaciółką. Była młoda i wyglądała jak raczej kawka z mlekiem, niż albinos. Była nieźle zmutowana... bo miała jedną noge dłuższą. Nie latała i poruszała się pokracznie... obecnie znajduje się w ptasim azylu w ostrowie (okolice kielc)
Wątpie czy by sobie pooradziła na wolności...
Dwa tygodnie później widziałyśmy druga taką samą kawkę, ale już miała wpełni sprawne konczyny... latała i jadła pomidora
dzisiaj miałam fajną obserwację... wracałam ze szkoły i zaintrygował mnie jeden gawron. Siedział sobie na torach tramwajowych akurat plecami do mnie. Nie był jednolicie czarny tylko poprzetykane miał białe piórka. Tramwaj go spłoszył i w locie ukazało sie coś niesamowitego. Na szkrzydłach miał mniej wiecej tak: dwie czarne lotki, jedna całkowicie biała, dwie czarne i znowu białe wyglądało to niesamowicie szkoda że aparatu ze sobą nie mialam..
Raczej to nie był skutek kupek... Takie osobniki się zdarzają. Kiedy kawka ma czarno białe pióra oznacza to, że ma juz trochę latek.tak się robi im na starość...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum