Witam,
samica jastrzębia?
zauważyłem ptaka w trakcie nieskutecznego ataku na gołębia. Po rezygnacji siadł na topoli, gdzie przez chwilę był niepokojony przez przelatujacego kruka. Gdy kruk zaczął sie oddalać ruszył za nim , pozorując atak. Wielkością odpowiadał krukowi.
w tym stadzie z japonką był jeszcze jeden dziwak. czym to może być spowodowane? choroba, kot, czy mama tego ptaszka zapatrzyła się na jakiegoś Pana Sępa??
Witam,
samica jastrzębia?
zauważyłem ptaka w trakcie nieskutecznego ataku na gołębia. Po rezygnacji siadł na topoli, gdzie przez chwilę był niepokojony przez przelatujacego kruka. Gdy kruk zaczął sie oddalać ruszył za nim , pozorując atak. Wielkością odpowiadał krukowi.
Tak, jastrząb wszystko pasuje. Co do płci, nie wiem.
_________________ Jak być dobrym, powiedz mi, kiedy świat jest taki zły?...
Tak, jastrząb wszystko pasuje. Co do płci, nie wiem.
Mordka i łapki wydają się delikatne + w miarę wyraźna maska, więc raczej samczyk. Szerokie prążkowanie spodu (i brązowa tonacja upierzenia) dodatkowo sugeruje młody wiek (ale po2 i tak, bo już nie są to plamki).
Mordka i łapki wydają się delikatne + w miarę wyraźna maska, więc raczej samczyk. Szerokie prążkowanie spodu (i brązowa tonacja upierzenia) dodatkowo sugeruje młody wiek (ale po2 i tak, bo już nie są to plamki).
Dzięki. Przeglądając Jonssona skłonny byłem zakwalifikować go jako samicę 2-3 rok, ale oznaczenie Kessy jest chyba bardziej trafne. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum