piecuszek wg mnie (jasne nogi, ale nie wiadomo np. jaka jest projekcja lotek)
Tony,
a gdzie Ty tam jasne nogi widzisz??
jasne są stopy, sama noga wydaje sie byc ciemna!
Kiedyś już wspominałem, że u mnie na laptopie widać różnie, w zależności od kąta nachylenia ekranu.
_________________ Najbliższe spotkanie Warszawskiej Grupy Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków odbędzie się 21 stycznia.
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
poproszę o identyfikację tych dwóch ptaszków autorstwa kolegi Przemka Pawlaka niestety innych informacji nie mam jedyne co mogę rzec to, że oba zdjęcia zrobione nad Średzką Strugą
jakiś wróblak...
krakwa/krzyżówka...?
dopisano: dodałem trochę większą fotkę kaczek
_________________ Maciej Szajda
Poznańska Grupa OTOP
www.otop.org.pl
Witam i proszę o pomoc:
w dniu dzisiejszym nad Wartą na terenie przedmieść Poznania obserwowałem kaczkę (była wśród krzyżówek), której nie mogą dopasować do żadnego gatunku. Wielkość porywnywalna z krzyżówką, duża biała plama na szyi (gardle), całość w odcieniu b. ciemnego brązu wchodzącego w czerń. Z góry dziekuję za podpowiedź i pozdrawiam (niestety odległość była spora, stąd taka jakość fotek)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum