Ponawiam prośbę.
Poświęciłem trochę czasu na przesłuchanie głosów potencjalnych podejrzanych i dużo wskazuje na to,że to może być pierwiosnek.Dodam tylko,że zdjęcie zrobione zostało zaraz po deszczu, więc ptak był trochę przemoczony.
Czy da się z tego zdjęcia potwierdzić lub zaprzeczyć ,że to jest lub nie jest pierwiosnek?
Ponawiam prośbę.
Poświęciłem trochę czasu na przesłuchanie głosów potencjalnych podejrzanych i dużo wskazuje na to,że to może być pierwiosnek.Dodam tylko,że zdjęcie zrobione zostało zaraz po deszczu, więc ptak był trochę przemoczony.
Czy da się z tego zdjęcia potwierdzić lub zaprzeczyć ,że to jest lub nie jest pierwiosnek?
tak to pierwiosnek, ptak dorosly
_________________ Paweł Malczyk
Rare Birds Project 2008
Cześć...kolega przysłał mi zdjęcia takiego ptaszora. Zastanawia się nad pierwiosnkiem, piecuszkiem lub świstunką. Ja tam niby swój typ mam , ale dla upewnienia jeszcze podsyłam tutaj
IMG_0167.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 124.27 KB
IMG_0155.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 141.48 KB
_________________ Z ornitologicznego punktu widzenia:
Chodzenie po bagnach "wciąga" ;]
Z paleontologicznego punktu widzenia:
Brak dowodów istnienia nie jest jeszcze dowodem nieistnienia.
Cześć...kolega przysłał mi zdjęcia takiego ptaszora. Zastanawia się nad pierwiosnkiem, piecuszkiem lub świstunką. Ja tam niby swój typ mam , ale dla upewnienia jeszcze podsyłam tutaj
Świstunka odpada w przedbiegach, a Phylloscopus na zdjęciu ma małą projekcję lotek, dodatkowo nogi jego są ciemne, a ton upierzenia oliwkowoszary więc jest to pierwiosnek.
Pablo, korzystając z Twojej obecności na forum spróbuję się jeszcze dowiedzieć jakie jest twoje zdanie na temat moich kormoranów (jeśli da się je z tego zdjęcia oznaczyć rzecz jasna) http://forum.przyroda.org...vt9871,2010.htm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum