Ta krzyżówka nie jest brudna (bo czy brzydka czy ładna to pojęcie względne), tylko jest to samiec, który przepierza się z szaty spoczynkowej do godowej, natomiast edek dla mnie jest dorosłym samcem w spoczynku, choć głowy nie dam (co do wieku, bo co do płci tak ).
_________________ Z czym do ptaka?
Sony A100+Sigma 70-300 APO DG MACRO, Nikon 10x50CF Action EX,
Celestron Ultima 80, statyw Goldphoto YH324
BirdWatcher
dzięki! czyli biegus rdzawy jest kolejnym, nowym, gatunkiem dla Kępy Kamińskiej (Wisła między Płockiem a Wyszogrodem, mazowieckie)
BirdWatcher
BirdWatcher
Hej oto zdjęcia z Pól irygacyjnych we Wrocku z dzisiaj 14.09.2008 z wyprawy z tmaszkalem i clavicepsem. Mamy dylemat, co to za brodziec na pierwszych 4-ech zdjęciach Pola irygacyjne 14.09.2008
I ja mam kolejną zagadkę (znów brak zdjęcia - chętnie posłucham rady, jaki aparat na ptaki kupić )! Chodzi mi o jedną pliszkę (niby żółtą), która żerowała z kilkunastoma pliszkami siwymi. Wydawało mi się, ze to żółta, być może młody ptak. To co zapamiętałem, to szary wierzch (tak jak u siwych), biały spód i żółte podogonie. W książce przyrodniczej znalazłem wręcz identycznego ptaka opisanego jako pliszka górska! Jak bardzo jest to możliwe, że jednak natrafiłem na górską??? Czy pliszka żółta może być z wierzchu szara???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum