Dżizas Jak poprzednio patrzyłem na zdjęcie, to nie było żadnego dzioba No teraz wszystko jasne, piegża.
Przepraszam za konfuzję Chyba za długo siedzę przed monitorem (od wczoraj rana z krótką przerwą na sen) i mi się mieni w oczach. Naprawdę jak zobaczyłem tego ptaka, to myślałem, że on patrzy w swoje prawo i dzioba nie widać
PS. ciekawe co będę widział rano, bo przede mną jeszcze cała nocka wklepywania danych
_________________ Bart Smyk
"Na zielonej trawce
Pasły się pratchawce
Jeden mówi do drugiego:
Pożycz cewki Malpighiego"
W temacie Głosy ptaków do oznaczenia wrzuciłem trzeszczenie ptaka i póki co mateo76 sugeruje łozówkę.
Mam jeszcze fotki, ale nie jestem na 100% pewny, że to ten sam ptak. Ale raczej tak. Poproszę o id tak czy inaczej.
od prawej:
- nie wiem
- nie wiem
- najprawdopodobniej samotnik, ale nie mam pewności, to zresztą jest mniej ważne, gdyż nastepny ptak to...
- ... chyba płatkonóg, najpewniej szydłodzioby oczywiście. Jakieś inne zdjęcia oraz opis obserwacji?
Najpierw były dwa ptaki ,po kilku minutach doleciały kolejne dwa.Ptaki koąpały się i cały czas przebywały razem.
Z moich obserwacji wynika,że były tego samego gatunku(raczej).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum