Dzięki.
Mam jeszcze takie ptaki. Pierwszy to chyba Śpiewak?, pozostałych nie znam.
pierwszy to akurat kwiczoł, drugi to któryś pełzacz (po odległości miedzy lotkami 1rzędu, długim tylnym pazurze i szerokiej białej brwi sądzę, że leśny, ale niech ktoś jeszcze się wypowie na jego temat), natomiast trzeci ptak to jest kowalik
mam pytanie o tą Arę - czy to A. oliwkowa czy zielona? Nigdzie nie było tabliczki - fotka z "The Tropical Forest" w Syon parku (Syon Park,Brentford , Middlesex , Londyn)
Dragon, jeśli coś Ci to pomoże, to pióra na policzku oliwkowej powinny być czerwono-brązowe, a militaris zielono-czarne...
(chodzi o te piórka na białym tle policzka)
A dlaczego to drugie to cierniówka i na dodatek samiec ?
mYszak napisał/a:
Clavi nie chce Cie podważać ale ten samiec cierniówki mi wyglada na piegże.
W sumie to najbardziej zasugerowałem się samicą oraz tym, że piegża miałaby czystszy spód ciała, a u ptaka na fotce brzuch i pierś są zabarwione na beżowo, z czym kontrastuje kawałek białego podgardla, który widać. Nie zajmowałem się zbytnio kolorem nóg, gdyż zdają się być w cieniu i moim zdaniem ciężko stwierdzić czy naprawdę są czarne. Ale w sumie jak teraz się przyglądam, to tracę pewność, zwłaszcza że głowa jest jednak dość ciemna
Może trochę się pospieszyłem
dopisane: Powiększyłem zdjęcie na maxa i kwadraciki tworzące nogę nie wyglądają mi na czarne.
_________________ Bart Smyk
"Na zielonej trawce
Pasły się pratchawce
Jeden mówi do drugiego:
Pożycz cewki Malpighiego"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum