Witam,
praszek uwił sobie gnizdko nad frontowymi drzwiami mojego ganku, widać zadomowił sie. Niestety nie potrafie określić jego gatunku, a chciałbym sie o nim czegos dowiedziec.
kulik wielki - charakterystyczna sylwetka i długi zakrzywiony dziób wskazują na któregoś z kulików. głowa bez żadnego rysunku, a więc odpada mniejszy, który ma jasną brew i ciemny pasek oczny. ponadto bardzo długi, łukowato wygięty dziób. u mniejszego dziób jest krótszy i wyraźnie zagięty na końcu.
Witam,
praszek uwił sobie gnizdko nad frontowymi drzwiami mojego ganku, widać zadomowił sie. Niestety nie potrafie określić jego gatunku, a chciałbym sie o nim czegos dowiedziec.
Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji ptaków które spotkałem bedąc na wczasach w Łebie . Fotki z 22 i 23 czerwca 2008 roku . Kaczkę spotkałem w pobliżu Jeziora Łebsko niedaleko wejścia do Słowińskiego Parku Narodowego , mewę ( śmieszka ? ) w tymże Parku , gołębia na plaży w Łebie a tą parkę w porcie w Łebie .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum