Gdzie dokładniej na skrzydle znajdowały sie te dwa paski. Na pokrywach podskrzydłwych czy nad.... Opisz tez sylwetke ptaka, dziób, skrzydla, ogon, skoki itd. Wtedy bedzie mozna cos powiedzieć.
te dwa paski znajdowały się mniej wiecej po rodku skrzydeł i biegły równolegle do tułowia ptaka
Z twoich skromych informacji można wywnioskować ze mogł to być ........ !!!!, Narazie nie bede jednak tego pisał!. Jeżeli chcesz wiedzieć co to był za drapol to napisz troche wiecej o tym co widziałes. Patrz posty wyżej!. Napisz tez gdzie (sprecyzuj- Bieszczady to kawał ziemi ) i kiedy (przynajmniej w jakim miesiacu) widziałes ptaka.
P.S Czy po sprawdzeniu w atlasie ptak przypominał ci jakis gatunek. Jak tak to jaki?.
Co do wygladu no niewiele mogłem zobaczyć bo nie miałem wtedy lornetki, był to rodek 1 połowy sierpnia. Widziałem to w okolicach jeziorek duszatyńskich(obok Chryszczatej).
_________________ ceterum censeo Carthaginem esse delendam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum