PPP to bezpłatna informacja o rzadkich ptakach przez SMS. Dzięki niemu zobaczyłem w tym roku trochę fajnych ptaków, np. puszczyka mszarnego w Białowieży.
I na dodatek ptaszek-zagadka
Na pewno nie jest to ge mała. Jak dla mnie to ma za dług? szyje, oraz za masywn? głowę i dziób. Poza tym nie ma obraczki powiekowej. gdyby nie ten przeklety listek zakrywajacy koniec dzioba rozpoznanie byłoby łatwiejsze Oczywiscie gaska mogła sie tez ustawić przodem!
Wiem jedno, napewno jest to mlody osobnik
Pewnie jest to młoda białoczólka, ges mała to na pewno nie jest, zbozowa i gegawa też. Została białoczelna albo krótkodzioba. Krótkodzioba ma zawsze ciemne przyciemnienie na grzbiecie dzioba a białoczelna nie zawsze. I pewnie gaska na zdjeciu takiego przyciemnienia nie ma. Stawiam też na białoczeln?
PPP to bezpłatna informacja o rzadkich ptakach przez SMS.
Niestety od grudnia juz platna Na co wiekszosc ornitologow nie moze sobie pozwolic, w tym i ja
... szkoda bo PPP dobrze sluzylo przez te pol roku.......
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum