Może już coś tam mają (zachowanie sów)...Płomykówki z tych nadwiślańskich terenów często polują nad wałem przeciwpowodziowym (fota).W okolicy są jeszcze 2 stanowiska TA.
No dobra dobra juz sie zczaiłem... Myślałem ze sie wynosi gdzies na południe bo całą zime nie widziałem jej w miejscu gdzie jesienią była lęgowa... No nic pora na pierwszą wiosenną kontrole tego stanowiska
Zdam zdam, bede w Brodnicy od poniedziałku do środy, napewno sprawdze to miejsce. Tylko ze zdjęciami bedzie gorzej bo aparatu nie mam, chiba ze Krotom sie ze mna na rekonesans wybierze ;]
Dziś po północy kontrolowałem stanowiska płomykówek w m.okolicy.Z 2 (transformator i blok mieszkalny) słychać nawoływania (syczenie) młodych sów,zwłaszcza z bloku głośne i wyraźne już!.Niestety przy oborze,gdzie obserwowałem płomykówki wiosną cisza...ale zaledwie 30 min. obserwacji w pobliżu tego budynku i już przed godz. 3 nad ranem gdy robiło się jasno...Sprawdzę tam jeszcze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum