Skoro zdjęcie nie przedstawia piór kobuza, a innych zdjęć nikt nie zamieścił, to może warto byłoby usunąć cały ten temat? Taka mała sugestia...
ale ja nie wiem czy S Aftyka mówiąc , że to pióra sokoła zwrócił uwagę na nowe wymiary ? bo lotka ma 19,5 cm , a nie 21,5 a sterówka 16,5 cm , a nie 18,5 ...
_________________ przyroda jest piękna gdy tylko człowiek w nią nie ingeruje ...
Witam
Dzisiaj znalazłem taki oskub nad Siemianówką. Wie ktoś, do kogo należą?
IMG-750954.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 44,65 KB
_________________ Romek Sołowianiuk
„Ciężko okaleczona, ograbiona z drzew i ze zwierząt, ale we współczesnej Europie jedyna przypominająca jeszcze prapuszczę, która sześć tysięcy lat temu otulała Niż Europejski od Karpat po Bałtyk. Na oczach naszego pokolenia rozgrywa się ostatni akt jej dziejów.”
według atlasu piór z naszego forum to pióro należy do siniaka.
_________________ Romek Sołowianiuk
„Ciężko okaleczona, ograbiona z drzew i ze zwierząt, ale we współczesnej Europie jedyna przypominająca jeszcze prapuszczę, która sześć tysięcy lat temu otulała Niż Europejski od Karpat po Bałtyk. Na oczach naszego pokolenia rozgrywa się ostatni akt jej dziejów.”
ale gołąb poza tym orlik w grę i tak nie wchodzi bo jest o wiele za małe i teraz moje do id oznaczy ktoś w końcu bym był wdzięczny piórko 19,5 cm znaleziona miesiąc temu nad morzem mój typ rożeniec lub lodówka ... co to może być ?
rożeniec ....JPG rożeniec ... lodówka ... któż wie
Plik ściągnięto 3 raz(y) 24,52 KB
_________________ przyroda jest piękna gdy tylko człowiek w nią nie ingeruje ...
według atlasu piór z naszego forum to pióro należy do siniaka.
Rzeczywiście. No trudno, podpytam jeszcze czy mieli siniaki. Swoją drogą to pióro ma kilka lat, tak to jest jak się nie opisuje tylko zbiera do wazonu. W każdym razie dziękuję wszystkim za odzew.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum