FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Orzeł z rekalmy PKN ORLEN
Autor Wiadomość
TatRa 

Wysłany: 2004-01-05, 20:27   Orzeł z rekalmy PKN ORLEN

Kto z szanownych forumowiczów pomoże mi w identyfikacji orła lub orłów bioro?cych udział :wink: w rekalmach telewizyjnych Orlena? Czy przedstawiany tam ptak jest przedstawicielem jednego czy różnych gatunków?

Pozdrawiam,
Radek

Tetrao 
moderator
zacietrzewiony

Wysłany: 2004-01-05, 22:11   

Na pewno jest orlik krzykliwy i orzel przedni... przynajmniej z tego co pamietam bo dawno tej reklamy nie widzialem...
Apropo orlow polecam trzecia czesc Wladcy Pierscieni - kapitalne dorodle os. orlow przednich ...troche za bardzo zamaszyste ruchy skrzydel, ale co tam - film jest genialny !!!!!!!! :mrgreen:

Szybszy 

Wysłany: 2004-01-07, 12:38   Re: Orzeł z rekalmy PKN ORLEN

Radoslaw Tatko napisał/a:
Kto z szanownych forumowiczów pomoże mi w identyfikacji orła lub orłów bioro?cych udział :wink: w rekalmach telewizyjnych Orlena? Czy przedstawiany tam ptak jest przedstawicielem jednego czy różnych gatunków?

Pozdrawiam,
Radek

Sam chciałem o to spytać ale nie chciałem wyjć na durnia. Założyłem że jest tam jeden ptak i nie byłem pewien czy to orlik krzykliwy czy przedni :? Dzięki za wyjasnienie 8)

Szybszy 

Wysłany: 2004-01-07, 12:44   

Aha, polecam artykuł o orłach przednich w ostatnim dodatku Nasza Ziemia (całkiem ciekawym chociaż to młody dodatek) do Rzeczpospolitej. Jest napisane trochę o KOO oraz o tym, że liczebnoć orłów przednich nieco wzrosła, a także o nielicznych przypadkach strzelania do orłów przez myliwych.

TatRa 

Wysłany: 2004-01-12, 12:21   

Dzięki za pomoc :)

Krzykliwego sam sie też dopatrzyłem, z przednim nie poradziłbym sobie bez was...

pozdrawiam,
Radek

Mirek 

Wysłany: 2004-01-21, 14:47   

Panowie, wg mnie w reklamie ORLENA występuja dwa gatunki orłów, tj. bielik oraz orzeł australijski (ale ten drugi nie na 100%). Muszę jeszcze raz obejrzeć te reklamę!

Odpowiedz do tematu