Wysłany: 2004-01-05, 20:27 Orzeł z rekalmy PKN ORLEN
Kto z szanownych forumowiczów pomoże mi w identyfikacji orła lub orłów bioro?cych udział w rekalmach telewizyjnych Orlena? Czy przedstawiany tam ptak jest przedstawicielem jednego czy różnych gatunków?
Na pewno jest orlik krzykliwy i orzel przedni... przynajmniej z tego co pamietam bo dawno tej reklamy nie widzialem...
Apropo orlow polecam trzecia czesc Wladcy Pierscieni - kapitalne dorodle os. orlow przednich ...troche za bardzo zamaszyste ruchy skrzydel, ale co tam - film jest genialny !!!!!!!!
Wysłany: 2004-01-07, 12:38 Re: Orzeł z rekalmy PKN ORLEN
Radoslaw Tatko napisał/a:
Kto z szanownych forumowiczów pomoże mi w identyfikacji orła lub orłów bioro?cych udział w rekalmach telewizyjnych Orlena? Czy przedstawiany tam ptak jest przedstawicielem jednego czy różnych gatunków?
Pozdrawiam,
Radek
Sam chciałem o to spytać ale nie chciałem wyjć na durnia. Założyłem że jest tam jeden ptak i nie byłem pewien czy to orlik krzykliwy czy przedni Dzięki za wyjasnienie 8)
Aha, polecam artykuł o orłach przednich w ostatnim dodatku Nasza Ziemia (całkiem ciekawym chociaż to młody dodatek) do Rzeczpospolitej. Jest napisane trochę o KOO oraz o tym, że liczebnoć orłów przednich nieco wzrosła, a także o nielicznych przypadkach strzelania do orłów przez myliwych.
Panowie, wg mnie w reklamie ORLENA występuja dwa gatunki orłów, tj. bielik oraz orzeł australijski (ale ten drugi nie na 100%). Muszę jeszcze raz obejrzeć te reklamę!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum