FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Największy ptak drapieżny świata ?!
Autor Wiadomość
emzar 
lasowy

Wysłany: 2004-01-26, 13:47   

Hubert napisał/a:

Co w tym złego?? (mój kumpel rozpoznaje rodzaj silnika po warkocie, a dla mnie wszystke to poprostu silnik)

Ale on pewnie nie bierze udzialu w olimpiadzie biologicznej :roll:

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2004-01-26, 13:50   

a mój kole w?chaj?c kartonik od wina potrafi wywnioskować z którego pokładu i z której kopalni jest siarka zawarta w tym winie :mrgreen: jak widać różne s? zdolnoci

stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
:cry: Winer'owi... Q pamięci :(

Adam Tarłowski 

Wysłany: 2004-01-26, 15:27   

Tez mi sie tak zdaje ale w moich ksi?zkach jako go nie mam, ale widziałem skurczybyka w ZOO w Płocku, niezły zabijaka!

skowronek 

Wysłany: 2004-01-26, 21:49   

Corvus napisał/a:
Adam popieram Cie!!!!!!!!!! kondory to cierwojady, prawdziwe drapole same poluj? he he he . słyszałem że najwjększy jest Bielik olbrzymi(orłan) 8)

Nie zgadzam się z przedmówc?. Pojęcie "cierwojady" jest nacechowane negatywnie (no chyba, że autor przez to jedynie "padlinożercy"). Moim zdaniem sępy to jedne z najciekawszych ptaków na Ziemi. Żaden ptak nie jest "lepszy" lub "gorszy" od innego. Każdy gatunek jest tak samo ważny i pełni cile okrelon? rolę w danym ekosystemie. Zapewniam, że w pewnych sytuacjach i bielik nie pogardzi padlin?. Pozdrawiam !

Corvus 
moderator
..ichtio-mod...

Wysłany: 2004-01-26, 21:57   

oczywicie skowronku ze chodziło mi o to ze s? padlinożercami, nie miało to zadnego negatywnego wyrazu. masz w 100% racje ze nie ma ptaków ''gorszych'' i ''lepszych'',każdy ma prawo do istnienia i spełnia w naturze okrelon? rolę. :)
Pozdro!!!!!!!!

Odpowiedz do tematu