a mój kole w?chaj?c kartonik od wina potrafi wywnioskować z którego pokładu i z której kopalni jest siarka zawarta w tym winie jak widać różne s? zdolnoci
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
Adam popieram Cie!!!!!!!!!! kondory to cierwojady, prawdziwe drapole same poluj? he he he . słyszałem że najwjększy jest Bielik olbrzymi(orłan) 8)
Nie zgadzam się z przedmówc?. Pojęcie "cierwojady" jest nacechowane negatywnie (no chyba, że autor przez to jedynie "padlinożercy"). Moim zdaniem sępy to jedne z najciekawszych ptaków na Ziemi. Żaden ptak nie jest "lepszy" lub "gorszy" od innego. Każdy gatunek jest tak samo ważny i pełni cile okrelon? rolę w danym ekosystemie. Zapewniam, że w pewnych sytuacjach i bielik nie pogardzi padlin?. Pozdrawiam !
oczywicie skowronku ze chodziło mi o to ze s? padlinożercami, nie miało to zadnego negatywnego wyrazu. masz w 100% racje ze nie ma ptaków ''gorszych'' i ''lepszych'',każdy ma prawo do istnienia i spełnia w naturze okrelon? rolę.
Pozdro!!!!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum