Czeć wszystkim !
czy orientujecie się może, co się w tej chwili dzieje na ł?kach pod Modlinem. Pytam, bo cce zrobić tam kilkuosobow? wycieczkę za tydzień z członkami koła ornitologicznego ze szkoły i nie chciałbym trafic tylko na wronę i myszołowa. Będę wdzięczny za wszystkie informacje
Jesli się ociepli i utworzy się rozlewisko, to możesz liczyć na duzo ptaków, np. przelotne gęsi, kaczki, czajkii inne. Przez tydzień chyba mrozu nie bedzie, tak jak dzisiaj. O tej porze szpaki, skowronki i czajki powinny mieć kulminację przelotu. Zawsze w teren wczesn? wiosn? jechać warto!
Jak narazie to na modlinie nic niema. Było koło 50 gęsi gęgawych i jakies bzdety inne. Jak narazie to niewarto tam jechac bo jeszcze się nie zaczęły masowe przeloty.
Proszę o kontakt wszystkie osoby z Warszawy i okolic zainteresowane wycieczk? na ł?ki pod Modlinem 8 kwietnia. Ostatnio widziałem tam masę kormoranów, kilka gęsi białoczelnych, ale przede wszytskim dominowały rożeńce, płaskonosy i wistuny.
Antek Marczewski
Reytaniackie Koło Ornitologiczne
Zbiórka 8 kwietnia o 8.05 na dworcu PKP Warszawa Gdańska sk?d o 8.16 wyjeżdża poci?g w stronę Modlina.Powrót do Warszawy ok.16.30.
Może byc mokro od dołu (wiadomo,podmokłe ł?ki) jak i od góry (zapowiadaj? deszcz).
Moim znakiem charakterystycznym będzie zielony beret na głowie ( jestem chudym i wysokim okularnikiem, raczej trudno mnie przeoczyć).
Serdecznie pozdrawiam
Antek
musimy poci?giem? Ja mam samochód, Namor ma samochód to już 10 osób wejdzie, a zawsze to przyjemniej spędzać czas na miejscu niż w poci?gu
Nie wiem, ile kosztuje normalny bilet - ze zniżk? uczniowsk? powrotny to 10 złotych i osiem groszy.
Jeżeli chodzi o samochód - jasne, że fajnie. Nie wiem jednak, ile przyjdzie osób (u mnie zgłaszały się 2, ale może to być tez 5 albo 6), a głupio by było kogo zostawiać i czekać na niego w Modlinie.
_________________ 19.11.2008 - prelekcja o krukowatych i pokaz slajdów z Estonii - szczegóły na www.wgotop.pl
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum