Podczas wizji lokalnej w Łazienkach spotkałem tylko 4 samce mandarynki - cieniutko, ale za to popstrykałem sobie. Kami, dedykuję Ci te fotki - coby wreszcie trafiła na te miłe ptaszki
Doć pobieżnie, czyli ulubiony kanałek mandaryniarzy (1 os. przy mostku z karmnikiem w stadzie krzyżówek, 3 przy ich rewirze pod mostkiem bliżej Stawu Pałacowego). Potem szedłem wzdłuż kolejnego stawu w stronę Gagarina (wlazłem na wysepkę) i z powrotem do parkingu przed rest. Belvedere. Podejrzewam, że musiały być gdzie zabunkrowane, bo nie wierzę, by się czasowo wynosiły z parku.
Podejrzewam, że musiały być gdzie zabunkrowane, bo nie wierzę, by się czasowo wynosiły z parku.
Masz całkowit? rację - mandarynki często przebywaj? w licznej grupie. Ja ostatnie takie zgrupowanie miałem przy końcu kanałku - liczyło ponad 20 osobników.
Kessy a bierzesz pod uwagę że "Bocian" skończy się około 16.00 w Łazienkach będziesz o 16:30. Trzeba będzie szybko jechać do parku, ale warto. Ptaki tam s? na wyci?gnięcie ręki .....
Apropo wzrostu liczebnoci:
W roku 2003 widziałam samicę z jednym młodym, a w zeszłym roku-samicę, która pod skrzydłami miała co najmniej 3...także postęp jest
Także w zeszłym roku na Polach Mokotowskich (chyba Dzień Ziemi był wtedy czy jaka inna impra...) widziałam parę mandarynek, ale mam wrażenie że to było chwilowe...
Także w zeszłym roku na Polach Mokotowskich (chyba Dzień Ziemi był wtedy czy jaka inna impra...) widziałam parę mandarynek, ale mam wrażenie że to było chwilowe...
tak to było na Dniu Ziemi. wtedy widziałem swoje pierwsze mandarynki. siedziała sobie parka na takim wybetonowanym stawiku ok 300m od naszego namiotu.
a tak wygl?dały
Wczoraj wieczorem pojawił się samiec mandarynki w parku Arkadia koło Królikarni.
Był niepłochliwy podszedłem na 1,5 metra. Nie miał blachy ale przypuszczam że to export z Łazienek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum