Podobno przyjął się zwyczaj, że dopiero od 50 gatunków umieszczamy się w rankingu, ale to dziwny zwyczaj
Tak czy inaczej, żeby was zachęcić i zmotywować, zakładam już nowy temat.
Ja zamierzam dobić 50 jutro
wróble, gołąb miejski, kawka, gawron, sroka, bogatka, modraszka, rudzik, szczygieł, srokosz tego ostatniego sie nie spodziewalem spotkac na moim osiedlu
czyli w rocznym 12
_________________ Wbrew pozorom lubię czesać - szalony fryzjer z Milicza:P
Ja się tych 50 raczej prędko nie spodziewam, skoro w życiowym mam 61 (grudniowego potrzosa przedtem nie zgłaszałam, stwierdziłam, że zaczekam z nim do pierwszych tegorocznych).
A w rocznym mam 19, chronologicznie: bogatka, wróbel, czyż, sroka, wrona, sójka, szarytka, modraszka, krzyżówka, nurogęś, gągoł, raniuszek (bardzo miła niespodzianka ), świstun, czernica, kwiczoł, trznadel, dzięcioł czarny, bielaczek i łabędź niemy.
Mogę rzec śmiało, że jestem zadowolona z takiego rozpoczęcia roku
A mi dzisiaj do życiowego doszły d. zielonosiwy i sikora czarnogłówka.
Ranking roczny podniósł się o gila , d. dużego , dwa wymienione powyżej , raniuszka i strzyżyka.Podsumowując:
Życiowy: 107
Roczny: 22
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum