ale zaniedbałem ostatnio aktualizacje... aż nie jestem pewien, czy teraz niczego nie pomine. wychodzi na to, że przez ostatni miesiąc doszło mi tylko 8 gatunków: bączek, bocian czarny, trzmielojad, rybitwa białowąsa, słowik rdzawy, świerszczak, strumieniówka, łozówka
roczny - 160
Samiec ad.Nogawice rdzawe,upierzenie reszty ciała w tonacji ciemnoniebieskiej.Wąskie skrzydła ostro zakończone.
Chodziło mi bardziej o to, żebyś coś napisał w obserwacjach, bo to jednak ciekawy gatunek, zwłaszcza w czerwcu.
orlik06 napisał/a:
claviceps napisał/a:
Cytat:
I sprawdź jeszcze sumę roczną, bo według tego co podawałeś ostatnio powinno być 171.
Nie zawsze wszystko do rocznego podaje z braku czasu.
To pisz może, że widziałeś "między innymi...", wtedy wszystko będzie jasne.
Swoją drogą to masz bardzo napięty terminarz skoro nie znajdujesz dodatkowych kilkunastu sekund na dopisanie dwóch gatunków [NMSP]
_________________ Bart Smyk
"Na zielonej trawce
Pasły się pratchawce
Jeden mówi do drugiego:
Pożycz cewki Malpighiego"
Przed chwilą widziałem z okna 2 grubodzioby(zerwały się z drzewek owocowych zza płotu,pewnei obżerały wiśnie może teraz częściej się tu będą pojawiać,bo tych wiśni to raczej nikt nie zrywa) ,więc ten gatunek dochodzi mi do rocznego
suma 74
Ponawiam prośbę, abyś jasno sie zdeklarował - albo piszesz wszystkie gatunki, albo tylko ciekawsze - wtedy będzie jasna sytuacja i nie będę się czepiał.
A teraz będzie ostro. orliku06, uważam, że Twoją postawę na forum można określić jednym słowem - niechlujstwo. Byle jak piszesz posty, interpunkcji niemal nie używasz, składnia Twych zdań pochodzi chyba z kosmosu (co akurat jest istotne, bo jako mod muszę przedzierać sie przez te Twoje wygibasy ), kilka razy zdarzyło się, że zbywałeś prośby o wyjaśnienia w zagadkach, byle jak podajesz swój ranking (sorry, ale mówienie o braku czasu na dopisanie dwóch gatunków przez osobę ze średnią ponad 4 posty dziennie jest dla mnie śmieszne). Wszystko to sprawia wrażenie, jakbyś totalnie lekceważył forum i innych userów. Nie jest to zabronione w regulaminie, zatem nikt Cię nie zmusi żebyś swoją postawę zmienił. Ale wyobraź sobie, że takie zachowanie nie jest ani zabawne, ani przyjemne dla współużytkowników.
Zapewne moja opinia spłynie po Tobie jak wszystko inne, ale chciałem się w końcu wyrazić jasno i klarownie.
Howgh.
_________________ Bart Smyk
"Na zielonej trawce
Pasły się pratchawce
Jeden mówi do drugiego:
Pożycz cewki Malpighiego"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum