w lipcu doszły mi do rocznego: bączek, gadożer, dziecioł zielonosiwy, biegus
krzywodzioby, biegus płaskodzioby, piaskowiec, ale trzeba wykreślić rybitwę
popielatą(brak akceptacji KF), co daje w ostatecznym rozrachunku 227
gat.
W lipcu do życiowego przybył mi 1 gatunek: łozówka. Łącznie w życiu 140 gatunków.
Do rocznego doszło 6 gatunków: biegus zmienny, rybitwa czubata, rybitwa białoczelna, pliszka żółta, łozówka i cierniówka. Łącznie w 2008 roku 91 gatunków.
Długo nie aktualizowałem, a trochę nowości przybyło
Do życiowego dochodzą 3 gatunki (biegus rdzawy, rybitwa białoczelna, bernikla kanadyjska) co daję sumę 218 gatunków.
Do rocznego doszło 10 gatunków (w/w + kropiatka, sieweczka obrożna, biegus mały, biegus zmienny, rybitwa białowąsa, puszczyk, kląskawka) co daję sumę 193 gatunków w 2008 roku
nie uzupelnialem od 2 misiecy listy a wiec zyciowy-173 (doszedl płatkonóg szydłodzioby rycyk srokosz kania ruda i wiele wiele innych a po za tym wczesniejsze podliczenia robilem na niepelnej liscie a teraz mam pelna ( w tamtej brakowalo 10 moich widzanych ptakow)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum