Wysłany: 2004-03-14, 20:01 Jak zabijają ptaki drapieżne?
Czy ptak drapieżny zabija głównie pazurami czy raczej dziobem? Taki jastrz?b jak chwyci nawet sójkę to na pewno spokojnie wbije pazury gdzie trzeba ale np. orzeł przedni chwytaj?cy zaj?ca?
Uzywaja do tego celu szponow. Nogi sa najsilniejsza czescia ciala ptakow drapieznych. Sprobuj zreszta wyobrazic sobie sokola nurkujacego z predkoscia kilkuset kilometrow na godzine za zdobycza i uderzajacego w nia dziobem Przy tej szybkosci zlamanie kregoslupa murowane. Dziob sluzy do rozszarpywania i kawalkowania zdobyczy.
Tzn wiesz Anem... Zalezy co rozpatrujemy W powietrzu lapane sa szponami i taki jest pierwszy ilgowny atak. Natomiast sensu stricto ZABIC moga juz na ziemi dziobem, przecinajac tetnice szyjna np, chociaz i tak czestsze jest zaklucie/zaduszenie/cokolwiek_innego szponami. Ale poszukaj, poszukaj.
Ja bym się skłonił w stronę zabijania dziobem. Jestem przekonany, że te bydlaki co to mi gołębie trzewi?, najpierw chwytaj? szponami w locie okaleczaj?c, póĽniej l?duj? z szamoc?c? się ofiar? i skubi?c j? kawałek po kawałku - żywcem zjadaj?.
Cytat:
Natomiast sensu stricto ZABIC moga juz na ziemi dziobem, przecinajac tetnice szyjna np
Winer, pewnie Cie to nie pocieszy ale jesli juz jest to atak z rodzaju tych, co koncza sie sukcesem, to bardzo czesto bywa tak, ze ofiara spada juz martwa na ziemie i to zarowno w przypadku sokolow jak i jastrzebi...
Uzywaja do tego celu szponow. Nogi sa najsilniejsza czescia ciala ptakow drapieznych. Sprobuj zreszta wyobrazic sobie sokola nurkujacego z predkoscia kilkuset kilometrow na godzine za zdobycza i uderzajacego w nia dziobem
Oczywicie chodziło mi o to, czy być może dobija dziobem po wyl?dowaniu.
Ja bym się skłonił w stronę zabijania dziobem. Jestem przekonany, że te bydlaki co to mi gołębie trzewi?, najpierw chwytaj? szponami w locie okaleczaj?c, póĽniej l?duj? z szamoc?c? się ofiar? i skubi?c j? kawałek po kawałku - żywcem zjadaj?.
Cytat:
Natomiast sensu stricto ZABIC moga juz na ziemi dziobem, przecinajac tetnice szyjna np
- biedne moje ?P goł?bki
Nie wiem jak u Ciebie z sercem ale może nie powinie czytać tego w?tku
A czy skrzydła mog? być tak groĽnym narzędziem jak się czasem słyszy? Namor mówił, że czytał o łabędziu, który uderzeniem skrzydła złamał nogę kobiecie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum