Między błotami swój żywot prowadzi
Kulig, na długich przeto nogach chodzi.
Nie wdzięcznym, ale głośnym krzyczy głosem
Pokiwając na wsze strony nosem".
Mateusz Cygański
Ta gra jest fajna, ale do nauki rozpoznawania głosów, bo te "siedliska" i "okresy obserwacji" czasami mnie do białej gorączki doprowadzają (bo skąd mam wiedzieć, czy dany ptak zamieszkuje "jeziora, stawy hodowlane, mokradła, bagna", czy tylko "jeziora, stawy hodowlane, starorzecza", a może "jeziora, stawy hodowlane, brzegi rzek i wyspy w nurcie, mokradła, starorezecza" )
A ja jak przechodze pierwsze poziomy z dość duza iloscia pkt (oczywiscie z jonssonem ćwicze rozpoznawanie ptaków za pomocą dostępnej mi literatury , tzn tych trudniejszych tylko ) i wlącza mi sie ostatni - 6 lvl to mi sie caly moj ciężko wypracowany wynik zeruje . Moze wiecie co z tym zrobic ?
Tylko mi nie mówcie że to za kare że sobie troszeczke książeczką pomagam...
(o gre clavicepsa chodzi)
Ta gra jest fajna, ale do nauki rozpoznawania głosów, bo te "siedliska" i "okresy obserwacji" czasami mnie do białej gorączki doprowadzają (bo skąd mam wiedzieć, czy dany ptak zamieszkuje "jeziora, stawy hodowlane, mokradła, bagna", czy tylko "jeziora, stawy hodowlane, starorzecza", a może "jeziora, stawy hodowlane, brzegi rzek i wyspy w nurcie, mokradła, starorzecza" )
Ale można się przy tej grze nauczyć gdzie ptaki często występują i nie trzeba zgadywać z głosem ptaka można to wyłączyć..... pytasz Wiktoria, skąd można wiedzieć występowania o tuz to po paru razy graniu bardziej ci się zapamiętuje w głowie.....
Mateusz Cygański
Mateusz Cygański
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum