w zasadzie hoduje gołębie pocztowe a nie ozdobne ale miało mogę powiedzieć że to MEWKA, w dokładniej jaki mieszaniec mewki.
zainteresowanych odsyłam pod:
http://www.golebierasowe.and.pl/foto8/index8.html
nie liczyłbym na to że po nakarmieniu powróci on do swego macierzystego gołębnika, u gołębi tych nie jest specjalnie wykształcony zmysł odnajdywania swego gołębnika jak to ma miejsce u gołebi pocztowych. Rozwi?zaniem byłoby oddanie go jakiemu hodowcy stoj?cemu na rynku z gołebiami podobnego rodzaju.
Pospolicie ten goł?b znany jest jako krakowiak być może jego nazwa ksi?żkowa to mewka. Kolega do której sekcji odziału i okręgu hodowców gołębi pocztowych nalezy. ja przez 9 lat należałem do zwi?zku!!!!!!!!!!
_________________ (...) Bocian zwany "Wojtusiem" lotnicz? poczt? zajmował tu się"
utwierdza mnie to w przekonaniu iż to jaki mewkopodobny mieszaniec (dopatrzyłem sie nie całkiem białej głowy) no i jest baaaaardzo małe prawdopodobieństwo ze akurat białogłówka gumbińska znalazła sie podwarszawskim lesie - aż tak popularny goł?b to to nie jest
Kolega krotom to widze filozof.
Czy Kolega mysli ze np. Garłacze Pomorskie to hodowane sa tylko na pomorzu a w innych regionach kraju i nie tylko nie wystepuja? Albo myslisz, ze w Lublinie nie ma Sokołów Gdanskich? -Otoz sa nawet w Afyce!
-Swoja droga ta białogłówka jest całkiem ładna i nic tu nie zmieniaja opierzone nogi, poniewaz wiele golebi wystepuje w powiedzmy dwoch wersjach (co najmniej).
Ale nie martwcie się tym zmewkowaceniem białogłowki, pewnie 99% ludzi od gołębi nie jest w stanie odroznic mazurka od wróbla - co Wy jak mysle potraficie
Drogi Winerku!
Nie można sie tak denerwować od razu. Forum jest miejscem gdzie mog? się zawi?zywać podobne dyskusje i powinny padać podobne stwierdzenia. Po to włanie ono istnieje by osoby podobne do Krotoma mogły powiedzieć co myl? na dany temat a osoby podobne do Winera mogły odpowiedzieć jako zdeklarowani fachowcy że ci poprzedni się myl? i jest tak i tak. To wielka zaleta że można tutaj zapytać o co czego się po prostu nie wie i oczekiwać konkretnej odpowiedzi. Dlatego więc prosimy o wyrozumiałoć i cierpliwoć - nie wszyscy jestemy chwała najwyższemu znawcami.
_________________ (...) Bocian zwany "Wojtusiem" lotnicz? poczt? zajmował tu się"
Dla hodowców gołębi pocztowych które (moim zdaniem) s? najszlachetniejsze z gołębiego rodzaju, prezentuję zdjęcie czołowej samicy mojego gołębnika w lotach gołębi dorosłych w 96 roku. Jako 2 letnia wracała z większoci lotów konkursowych organizowanych przez sekcję chociaż niestety nigdy nie zdobyła dyplomu.
Mała-72.jpg
Plik ściągnięto 4109 raz(y) 65.94 KB
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum