grzegorz86 - Widziałem takie samo, też nie wiedziałem czyje.
Bardzo dawno, dawno temu, w okolicach Narwii widziałem gniazdo zrobione na ziemi w taki małym zagłębieniu, wielkości 2 piłek do tenisa. Może ktoś coś skojarzy?
Moloch masz racje to też było bardzo małe gniazdo tak jak mówisz wielkości 2 piłek do tenisa. Tylko to moje wygląda na jeszcze nie skończone. Niedługo wybiore sie jeszcze raz w to miejsce i może uda mi się zrobić fotke własciciela gniazda ;]. Ale wcześniej może komuś uda się rozszyfrowac naszą zagadkę :p
Gniazdo kowalika tego jestem pewien na 100% . Umieszczone w jednym z drzew w parku miejskim na wysokości 2 metrów. Rok temu gnieździły się tam sikory bogatki. Wydaje mi się, że kowaliki zalepiły troszeczke otwór wejścia do gniazda, jest to możliwe? czy one w tym się nie specjalizują ;]
grzegorz86, kowaliki specjalizują się w zalepianiu zbyt dużych otworów w zajmowanych przez siebie istniejących wcześniej dziuplach - i tu masz taki 100% przykład
_________________ tylko ptaki & Życzliwość jest przyjemna Władysław Bartoszewski
U mnie na podwórku jeden szpak zrobił sobie gniazdo w skrzynce TPSA, a wchodził przez dziurę na kable.
Czy kawki robią sobie gniazda w dziuplach? Bo ostatnio widziałem jak jedna kawka zerkała, a nagle ze środka dziupli wyleciała druga kawka. Myślałem, że plądrują jaja.
najpierw wygugluj: fotosik.pl, albo wrzuta pl.
i tam pobierz kody - są przy każdym zdjeciu. w dużej odpowiedzi masz dwie funkcje- img- tu wklejasz bezpośredni link do zdjęcia lub url- tu nadajesz tytuł i wklejasz wybrany przez siebie kod
i jeszcze jedno - zdjęcie musi mieć odpowiednią wielkość - sprawdź w FAQ - chyba 800x600
_________________ tylko ptaki & Życzliwość jest przyjemna Władysław Bartoszewski
To jest prawdopodobnie gniazdo sierpówki; w 100% nie jestem pewien wrazie czego prosze o korekte. Fotografia zrobiona w małym lasku, na średniej wielkości drzewie; wys. około 3-3,5 m.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum