Wysłany: 2004-02-21, 02:00 Głosy ptaków w internecie
Czeć
Mam do zrobienia podkład muzyczny do prezentacji zdjęć i poszukuję odgłosów ptaków i owadów: słowika, kukułki, b?ka, żurawia oraz innych ptaków żyj?cych w polskich lasach.Jeli kto ma takie nagrania na płytach lub w mp3 czy wav to bardzo byłbym wdzieczny. Najlepiej gdyby to były dĽwieki solo lub z bardzo cichym tłem (takim jak las czy wiatr).
Z góry bardzo dziekuję.
To ja dorzuce moja prosbe: poszukuje odglosu jarzabka przydatnego do wabienia. Gdzie moge znalezc?
Ps. Juz niedlugo moze bede mial wabik na jarzabka, tyle tylko, ze nie mam pojecia jak go uzywac i nie wiem jaki odglos mam wydobyc!
na stronie [...]można posłuchać dĽwięków przyrody i głosów ptaków[...]
Jako nie mogę sie doszukać miejsca na Twojej stronie gdzie możnaby było ich "posłuchać" za to bardzo "pachnie mi" to komercj? (której to na naszym forum nie tolerujemy) .
Proszę więc, podaj lokalizacje głosów do odsłuchania albo Twój temat zostanie zablokowany a post niewidoczny
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
Sorki, pospieszyłem się trochę - pliki włanie się zgrywaj? na serwer.
Najpierw będ? to fragmenty konkretnych nagrań, za około tydzień
- kolekcja głosów konkretnych ptaków idealna na pocz?tek nauki rozpoznawania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum